Een Foto In Verschillende Delen Splitsen

Inhoudsopgave:

Een Foto In Verschillende Delen Splitsen
Een Foto In Verschillende Delen Splitsen

Video: Een Foto In Verschillende Delen Splitsen

Video: Groepsfoto compilatie; delen uit meerdere foto's samenvoegen in Photoshop 2022, December
Anonim

U moet de afbeelding dus in verschillende delen knippen. Nauwkeurig, nauwkeurig en snel kan het met Photoshop. Of het nu gaat om een ​​websitesjabloon, een poster om af te drukken en vervolgens te lijmen, of iets anders, het principe van het snijden van een afbeelding blijft hetzelfde.

Een afbeelding in verschillende delen knippen
Een afbeelding in verschillende delen knippen

Het is nodig

computer, photoshop

instructies:

Stap 1

Ten eerste, als je linialen nog niet hebt ingeschakeld, zet ze dan aan (Ctrl + R). In het menu "Weergave" moet er een vinkje staan ​​naast het item "Linialen". U hebt nu de mogelijkheid om de illustratie te splitsen met behulp van hulplijnen.

Stap 2

Beweeg de muis naar de liniaal, druk op de linkermuisknop en sleep. In dit geval "trekt" u een hulplijn van de liniaal - een gekleurde dunne lijn. U kunt dus zoveel hulplijnen uittrekken als u wilt.

Om een ​​verticale hulplijn uit te breiden, sleept u van de verticale liniaal naar links. De horizontale geleider wordt op dezelfde manier uit de horizontale bovenste liniaal getrokken.

Stap 3

In de toekomst zal de afbeelding langs de hulplijnen worden gemarkeerd in afzonderlijke elementen voor hun daaropvolgende knippen. Daarom is dit de meest cruciale stap. De positie van de geleider kan indien nodig worden gewijzigd. Om dit te doen, verplaatst u de cursor ernaartoe zodat het pictogram verandert en sleept u het met de linkermuisknop.

Stap 4

Nadat u klaar bent met het plaatsen van de hulplijnen, selecteert u de tool Nesten op de werkbalk. Het wordt ook vaak "mes" genoemd - vanwege de uiterlijke gelijkenis. Met behulp van deze tool wordt de afbeelding gesneden. Breng het naar de linkerbovenhoek van het eerste fragment en selecteer het gewenste gebied. Dit is vrij eenvoudig te doen, omdat de tool vanzelf aan de hulplijnen "plakt".

Stap 5

Houd er rekening mee dat u niet de helft van een segment moet selecteren voor geweldige resultaten, maar dat u meerdere segmenten tegelijk kunt selecteren. In de schermafbeelding is de afbeelding door hulplijnen in zes fragmenten verdeeld, maar met behulp van de "Markup"-tool zijn slechts 5 blokken geselecteerd (de eerste en de tweede zijn gecombineerd tot één). De uitvoer zal dus slechts vijf fragmenten zijn.

Stap 6

Nadat alle fragmenten zijn geselecteerd, blijft het alleen om uw reeds geknipte foto op te slaan. Kies hiervoor Opslaan voor web en apparaten in het menu Bestand. Selecteer vervolgens in het dialoogvenster dat verschijnt de map om de afbeeldingen op te slaan, het kwaliteitsniveau, het formaat en klik op "Opslaan". Elk fragment van de uitgesneden afbeelding wordt in een apart bestand opgeslagen.

Populair per onderwerp