Het Delen Van Mappen Inschakelen

Inhoudsopgave:

Het Delen Van Mappen Inschakelen
Het Delen Van Mappen Inschakelen

Video: Het Delen Van Mappen Inschakelen

Video: Het Delen Van Mappen Inschakelen
Video: Mappen delen in Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Webmasters moeten soms de toegangsrechten tot mappen en hostingbestanden wijzigen. Waar is het voor? Of de map door iemand van buiten kan worden gewijzigd, hangt af van de toegangsniveaus. Als gebruikers bijvoorbeeld foto's willen uploaden naar een website of forum, moet u de afbeeldingsmappen delen.

Het delen van mappen inschakelen
Het delen van mappen inschakelen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste optie is om dit te doen via de bestandsbeheerder in het hosting-cPanel. Allereerst moet u inloggen op Cpanel en in het menu de manager selecteren die meer vertrouwd is - standaard of oude versie zonder scriptondersteuning.

Stap 2

Nadat u de bestandsbeheerder hebt geopend, moet u de map selecteren waarvan de toegangsrechten moeten worden gewijzigd. Als u de toegang tot foto's moet openen, dan is dit de afbeeldingenmap, enz. De laatste rechterkolom permanenten toont het huidige toegangsniveau.

Stap 3

Als de aanduidingen van de nummers u bekend zijn, moet u, nadat u de regel met de map hebt geselecteerd, op de kolom met de rechten klikken, het nummer wijzigen en opslaan met de knop Opslaan. De nummers 777 worden gebruikt om delen mogelijk te maken.

Stap 4

De tweede optie is ook eenvoudig: de toegang wijzigen door mapeigenschappen te bewerken. Nogmaals, u moet de gewenste regel in de manager selecteren en vervolgens met de rechtermuisknop op de map klikken.

Stap 5

Er wordt een menu geopend waarin onder andere de machtigingen wijzigen, wat betekent "toegangsrechten wijzigen". Klik op dit menu-item. Er gaat een plaatje open om u te helpen, die u de aanduidingen van de nummers zal vertellen. De nummers zelf betekenen specifieke acties - lezen, schrijven, uitvoeren, en afhankelijk van het aantal vinkjes voor de items - de gebruiker, de groep, de hele wereld - zal de toegang tot deze specifieke map beperken of openen.

Stap 6

De standaardwaarde is 755, wat gebruikersacties op de map beperkt. Na het instellen van de selectievakjes tegenover de verboden items, zullen de cijfers automatisch de waarde wijzigen in 777 - dit betekent algemene toegang.

Aanbevolen: