Hoe Mkv-bestand In Delen Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Mkv-bestand In Delen Te Splitsen
Hoe Mkv-bestand In Delen Te Splitsen

Video: Hoe Mkv-bestand In Delen Te Splitsen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to split a large video file quickly. without re-encoding. in Windows 2023, Februari
Anonim

Sommige video's die in high definition zijn opgeslagen, kunnen veel ruimte in beslag nemen. Dit feit maakt het erg moeilijk om dergelijke films op dvd-media op te nemen en te gebruiken in combinatie met het FAT32-bestandssysteem.

Hoe mkv-bestand in delen te splitsen
Hoe mkv-bestand in delen te splitsen

Het is nodig

Mkvtoolnix

instructies:

Stap 1

Om mkv-bestanden te bewerken zonder kwaliteitsverlies, wordt aanbevolen om het hulpprogramma Mkvtoolnix te gebruiken. Het heeft een breed scala aan functies die nodig zijn voor volwaardig werken met mkv-containers. Download dit programma en installeer het. Open nu de map waar de werkbestanden van dit hulpprogramma zijn opgeslagen en voer het bestand mmg.exe uit.

Stap 2

Wacht tot het programma start en open het tabblad "Inloggen". Klik nu op de knop Toevoegen in het menu Invoerbestanden. Selecteer het mkv-bestand dat in stukken moet worden opgesplitst.

Stap 3

Wacht tot de elementen van het videobestand worden weergegeven. Klik op het tabblad Globaal. Vink het vakje naast Splitsen inschakelen aan. Activeer het item "Na deze maat". Selecteer in het vervolgkeuzemenu de maximale grootte voor een enkel segment.

Stap 4

Klik op de knop Bladeren in het menu Uitvoerbestandsnaam. Selecteer de map waarin de ontvangen videobestanden worden opgeslagen. Klik op de knop "Start verwerking" en wacht tot het programma is voltooid.

Stap 5

Soms kunnen andere beschikbare programmafuncties worden gebruikt om de grootte van het mkv-bestand te verkleinen. Feit is dat de mkv-container vaak onnodige elementen bevat, bijvoorbeeld meerdere audiotaaltracks. Klik op het tabblad "Inloggen".

Stap 6

Zoek het menu Tracks, Chapters & Tags en verken de inhoud ervan. Schakel onnodige containeritems uit. Klik na het voltooien van deze procedure op de knop "Start verwerking" en wacht tot het nieuwe bestand is opgeslagen.

Stap 7

Als u de grootte van het videobestand aanzienlijk wilt verkleinen, converteert u mkv naar avi. Gebruik hiervoor het hulpprogramma Total Video Converter of een ander beschikbaar programma. U kunt avi-bestanden ook in afzonderlijke items splitsen met Mkvtoolnix, een ander hulpprogramma of verschillende webservices.

Populair per onderwerp