Hoe Schijftoegang Te Beperken?

Inhoudsopgave:

Hoe Schijftoegang Te Beperken?
Hoe Schijftoegang Te Beperken?

Video: Hoe Schijftoegang Te Beperken?

Video: Hoe Schijftoegang Te Beperken?
Video: How to install Adobe After Effects 2021 (MAC OS u0026 WINDOWS) 2024, April
Anonim

De bescherming van persoonlijke informatie die op de harde schijf van de computer is opgeslagen, wordt verzekerd door de toegang tot bepaalde delen van de harde schijf te blokkeren. Deze procedure wordt uitgevoerd met behulp van de tools van het Windows-systeem.

Hoe schijftoegang te beperken?
Hoe schijftoegang te beperken?

Noodzakelijk

Mappenbeschermer

instructies:

Stap 1

Meld u aan bij het besturingssysteem Windows XP met een beheerdersaccount. Open het menu Configuratiescherm en navigeer naar Vormgeving en thema's.

Stap 2

Open het submenu Mapopties. Ga naar het tabblad "Bekijken". Schakel de functie "Eenvoudig delen van bestanden gebruiken" uit door het vakje met dezelfde naam uit te schakelen. Klik op de OK-knop.

Stap 3

Als u het besturingssysteem Windows Seven gebruikt, slaat u de vorige stappen over. Open het menu "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op het gewenste lokale station. Selecteer in het nieuwe venster "Eigenschappen".

Stap 4

Open het menu Beveiliging en klik op de knop Wijzigen. Selecteer gebruikersgroepen die geen toegang mogen hebben tot de aangepaste sectie. Klik op de knop Verwijderen.

Stap 5

Als u de gewenste categorie of een bepaalde gebruiker niet kon verwijderen, activeer dan de functie "Weigeren" in de regel "Volledig beheer". Klik op de knop Toepassen en sluit het dialoogvenster.

Stap 6

In een situatie waarin u het gewenste effect niet kunt bereiken met standaard Windows-functies, gebruikt u het programma Folder Guard. Installeer deze applicatie en start uw computer opnieuw op.

Stap 7

Voer het programma uit en stel onmiddellijk een wachtwoord in om toegang te krijgen. Open hiervoor het tabblad Bestand en selecteer het menu Hoofdwachtwoord. Druk na het invoeren van het wachtwoord op de OK-knop en keer terug naar het hoofdmenu van de applicatie.

Stap 8

Selecteer de gewenste lokale schijf met de linkermuisknop. Klik op de knop Beveiligen en ga naar Vergrendelen met wachtwoord. Voer het wachtwoord tweemaal in de daarvoor bestemde velden in en klik op de knop Ok.

Stap 9

De wijzigingen worden van kracht nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart. Onthoud dat om toegang te krijgen tot de sectie, u het account moet gebruiken waarmee u de lokale schijf hebt vergrendeld.

Aanbevolen: