Hoe De Toegang Tot De Applicatie Te Beperken

Inhoudsopgave:

Hoe De Toegang Tot De Applicatie Te Beperken
Hoe De Toegang Tot De Applicatie Te Beperken

Video: Hoe De Toegang Tot De Applicatie Te Beperken

Video: Hoe De Toegang Tot De Applicatie Te Beperken
Video: Op afstand toegang tot je industriële machines | IXON 2024, April
Anonim

Beperking van gebruikerstoegang tot applicaties op een computer die draait onder Windows OS versie 7 kan door de beheerder worden uitgevoerd, zowel door middel van het systeem zelf als met behulp van gespecialiseerde aanvullende programma's.

Hoe de toegang tot de applicatie te beperken
Hoe de toegang tot de applicatie te beperken

instructies:

Stap 1

Gebruik Groepsbeleid van Windows 7 om de toegang tot geselecteerde applicaties te beperken. Houd er rekening mee dat deze tool niet kan worden gebruikt in Home Basic en Home Premium. Open hiervoor het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken en typ gpedit.msc in de zoekbalk. Hiermee wordt het hulpprogramma Local Group Policy Editor gestart.

Stap 2

Vouw de link Gebruikersconfiguratie uit en ga naar het gedeelte Beheersjablonen. Vouw het systeemknooppunt uit en zoek de regel "Alleen opgegeven Windows-toepassingen uitvoeren" in de lijst. Open de gevonden link door te dubbelklikken en pas het selectievakje toe in de regel "Inschakelen" van het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 3

Gebruik de opdracht Weergeven in het gedeelte Opties en selecteer de toepassingen waartoe u de toegang wilt beperken in de lijst van het nieuwe dialoogvenster. Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken.

Stap 4

Download en installeer de speciale toepassing Security Administrator op uw computer. Het programma is betaald, maar er is ook een gratis demoversie beschikbaar, waarmee u de voordelen van de toepassing binnen dertig dagen kunt evalueren. Met dit programma kunt u niet alleen de toegang tot applicaties en instellingen beperken, maar zelfs de ingeschakelde computer volledig blokkeren tijdens afwezigheid van de beheerder. De functionaliteit van het programma omvat:

- toegang tot bureaubladinstellingen beperken;

- bepaalde items van het hoofdmenu "Start" uitschakelen;

- de taakbalk verbergen;

- het verbieden van de installatie en verwijdering van applicaties;

- beperking van de toegang tot internet;

- verbod op het aanbrengen van wijzigingen in de systeemregistervermeldingen;

- verbod op het activeren van de DOS-modus;

- het verbieden van de installatie van nieuwe stuurprogramma's;

- verbod op het kopiëren of verplaatsen van bestanden en mappen.

Aanbevolen: