Schijftoegang Toestaan

Inhoudsopgave:

Schijftoegang Toestaan
Schijftoegang Toestaan

Video: Schijftoegang Toestaan

Video: Schijftoegang Toestaan
Video: How to grant full disk access to any app in Mac? 2024, April
Anonim

De regels voor toegang tot de bronnen van uw computer in het NTFS-bestandssysteem worden bepaald door speciale toegangsbeheerlijsten (ACL's). Door deze regels voor een specifieke gebruiker of hele groepen te wijzigen, kunt u de beschikbare opties voor hen regelen om bestanden op de computermedia te gebruiken.

Schijftoegang toestaan
Schijftoegang toestaan

instructies:

Stap 1

Om netwerktoegang tot elke schijf op uw computer toe te staan, wijzigt u de regels die zijn vastgelegd in de ACL van deze schijf. De volgorde van acties hangt af van het type beheer van dergelijke lijsten dat momenteel op uw systeem is ingeschakeld. Om het type te achterhalen, opent u het hoofdmenu van het besturingssysteem op de knop "Start" en selecteert u "Configuratiescherm". Als uw besturingssysteem Windows XP is, zoek het dan op in het gedeelte "Instellingen".

Stap 2

Open het paneel, klik op de koppeling Vormgeving en thema's en vervolgens op Mapopties. Ga naar het tabblad "Weergave" en zoek naar de regel "Eenvoudig delen van bestanden gebruiken" in de lijst met "Geavanceerde opties". Als u de meest volledige controle over gebruikersrechten wilt hebben, schakelt u deze regel uit, en als u het besturingssysteem meer vertrouwt, vink dan aan.

Stap 3

Als je daarmee klaar bent, navigeer je naar de schijf die je wilt delen. Als u met de rechtermuisknop op het schijfpictogram klikt, verschijnt een menu waarin u op de regel "Delen en beveiliging" moet klikken en vervolgens naar het tabblad "Toegang" moet gaan. Als u Easy Access Control in de vorige stap hebt ingeschakeld, ziet het er uit als deze schermafbeelding.

Stap 4

U moet het vakje naast "Deze map delen" aanvinken en in het veld "Share name" de alias voor netwerkgebruikers typen. Als je volledige toegang nodig hebt, vink je het vakje aan naast 'Sta het wijzigen van bestanden via het netwerk toe'. Klik op de knop "OK" om de wijzigingen in het beveiligingsbeleid vast te leggen.

Stap 5

En als vereenvoudigde toegang in de tweede stap was uitgeschakeld, ziet het tabblad "Toegang" in de schijfeigenschappen eruit als deze schermafbeelding.

Stap 6

Het veld voor de schijfalias is ook aanwezig in deze variant. Het is ook mogelijk om het aantal gelijktijdige verbindingen ermee te beperken. En om machtigingen te verlenen voor het wijzigen van de inhoud van de schijf door netwerkgebruikers, moet u op de knop "Machtigingen" klikken en een vinkje plaatsen in het selectievakje van het item "Wijzigen".

Aanbevolen: