Hoe De Toegang Tot De Server Te Beperken

Inhoudsopgave:

Hoe De Toegang Tot De Server Te Beperken
Hoe De Toegang Tot De Server Te Beperken

Video: Hoe De Toegang Tot De Server Te Beperken

Video: Hoe De Toegang Tot De Server Te Beperken
Video: Out of Band Server Management: A Look at HP iLO 2024, April
Anonim

Het opzetten van een server vereist dat de systeembeheerder de fijne kneepjes van het besturingssysteem kent. Dit betreft met name de beveiliging van de server en de organisatie van de gebruikerstoegang ertoe.

Hoe de toegang tot de server te beperken
Hoe de toegang tot de server te beperken

Het is nodig

een firewallprogramma

instructies:

Stap 1

Om de toegang tot een server met Windows te beperken, gebruikt u speciale firewallprogramma's, gebruikt u deze om informatie te beschermen en gebruikerstoegang te distribueren. Er zijn veel van dergelijke programma's, maar dit bemoeilijkt de keuze enorm. Slechts enkelen van hen hebben een intuïtieve interface voor constant gebruik, en de meeste van hen hebben vooraf gedefinieerde instellingen die moeilijk genoeg kunnen zijn om te veranderen om aan specifieke taken aan te passen. Veel van hen hebben ook zulke voorwaardelijke beveiligingsinstellingen dat de serverbeheerder de toegang niet zo kan configureren dat het systeem in de gewenste modus blijft.

Stap 2

Als geld beperkt is, gebruik dan gratis firewalls. Helaas zijn ze bijna allemaal nogal onhandig om met de server te werken, maar als je ervaring hebt met het configureren van dergelijke programma's, kun je gemakkelijk omgaan met het instellen van de beperking.

Stap 3

Houd er rekening mee dat u voor commerciële doeleinden het beste betaalde firewalls kunt gebruiken, omdat u anders de op de server opgeslagen informatie in gevaar brengt. Gebruik alleen gratis software met een strikt beveiligingsbeleid.

Stap 4

Start de firewall die u hebt gekocht en voer de initiële configuratie van de parameters uit. Beperk daarna de toegang tot de server met behulp van de tools van dit programma. Dit gebeurt op verschillende manieren, het is het beste om de thematische forums over dit onderwerp te lezen voordat u de programma-instellingen toepast.

Stap 5

Lees ook reviews en tips van andere gebruikers van de software. Het wordt aanbevolen om dit zelfs van tevoren te doen bij het kiezen van een programma, omdat dit uw beslissing aanzienlijk kan beïnvloeden. Negeer het advies van meer ervaren beheerders niet bij het beveiligen van serverinformatie.

Aanbevolen: