Hoe Het Exe-bestand Uit Te Voeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Exe-bestand Uit Te Voeren?
Hoe Het Exe-bestand Uit Te Voeren?

Video: Hoe Het Exe-bestand Uit Te Voeren?

Video: Hoe Het Exe-bestand Uit Te Voeren?
Video: PS4 6.72 Game Dumper-gids | Kopieer PS4-games naar de harde schijf 2024, Mei
Anonim

Het EXE-formaat wordt gebruikt in Windows-besturingssystemen om uitvoerbare programmabestanden uit te voeren. Elk hulpprogramma dat op het systeem wordt gelanceerd, heeft deze extensie. Als het programma niet start, duidt dit op fouten in de werking van de applicatie.

Hoe het exe-bestand uit te voeren?
Hoe het exe-bestand uit te voeren?

instructies:

Stap 1

Om het EXE-bestand in Windows uit te voeren, dubbelklikt u op het bestand en wacht u terwijl het systeem de benodigde gegevens verwerkt en het programma start. U kunt het gewenste hulpprogramma ook uitvoeren met beheerdersrechten, als de toepassing dit vereist. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand en selecteert u het item "Als administrator uitvoeren" in het contextmenu dat verschijnt.

Stap 2

Als u Windows 7 of 8 gebruikt om toepassingen uit te voeren die op Windows XP zijn gebouwd, moet u enkele aanpassingen maken. Klik met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand en selecteer het menu "Eigenschappen". Ga in de lijst met mogelijke bewerkingen die verschijnt naar het tabblad "Compatibiliteit".

Stap 3

Vink in het gedeelte "Compatibiliteitsmodus" het vakje aan naast "Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus". Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Windows XP Service Pack 3" of een eerdere versie van het besturingssysteem als het programma eerder is uitgebracht. Klik vervolgens op "OK" en probeer de applicatie opnieuw te starten.

Stap 4

Als er verschillende foutmeldingen verschijnen bij het starten van EXE, werkt het programma waarschijnlijk niet vanwege problemen bij de installatie en het ontbreken van de benodigde gegevens voor een juiste werking. Om het hulpprogramma uit te voeren, probeert u het opnieuw te installeren met behulp van het programma-installatieprogramma.

Stap 5

Om een uitvoerbaar bestand op Linux-besturingssystemen uit te voeren, kunt u verschillende emulators gebruiken, waaronder Wine. Met dit emulatiehulpprogramma kunt u de meeste EXE-bestanden uitvoeren met een eigen interface. Installeer Wine vanuit uw applicatiebeheerder. Om daarna het vereiste hulpprogramma in EXE-indeling uit te voeren, moet u met de linkermuisknop op het vereiste bestand dubbelklikken en wachten tot de vereiste gegevens zijn geladen.

Aanbevolen: