Hoe Het Toetsenbord Te Herprogrammeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord Te Herprogrammeren?
Hoe Het Toetsenbord Te Herprogrammeren?

Video: Hoe Het Toetsenbord Te Herprogrammeren?

Video: Hoe Het Toetsenbord Te Herprogrammeren?
Video: Windows sneltoetsen | 👉 Sneller en handiger werken met het toetsenbord (easy!) 2024, Mei
Anonim

Moderne toetsenborden leren hun 20-jarige tegenhangers af. Vaker hebben ze multimediatoetsen en -knoppen voor extra functionaliteit. Het komt voor dat ze in de weg beginnen te lopen. Het wijzigen van uw toetsenbordinstellingen is eenvoudig.

Hoe het toetsenbord te herprogrammeren?
Hoe het toetsenbord te herprogrammeren?

instructies:

Stap 1

De power control-toetsen kunnen worden uitgeschakeld door naar het "Configuratiescherm" te gaan en vervolgens het pictogram "Power supply" te selecteren. Het instellingenvenster wordt geopend. Daarin moet u op de link "Actie van de aan / uit-knoppen" klikken. Het nieuwe venster heeft twee regels. Onderaan "Wanneer de slaapknop wordt ingedrukt", specificeert u "Geen actie vereist". Selecteer bovenaan "Wanneer u op de aan / uit-knop drukt" de gewenste optie of annuleer de actie op dezelfde manier.

Aan/uit-knoppen configureren
Aan/uit-knoppen configureren

Stap 2

Op voorwaarde dat de Win-knop (Windows) in de weg zit, start u de teksteditor "Kladblok" en maakt u een nieuw document. Typ (of kopieer en plak vanaf het klembord) de volgende tekst: Windows Register-editor versie 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Toetsenbordindeling]

"Scancode Map" = REG_BINARY: 00 00 00 00 00 00 00 00 03 00 00 00 00 00 5B E0 00 00 5C E0 00 00 00 00

Stap 3

Klik op het tabblad "Bestand", selecteer vervolgens "Opslaan als …", en in de regel "Bestandstype" moet u "Alle bestanden (*. *)" specificeren. Voer bij Bestandsnaam het volgende in: Disable_Win_key.reg en klik vervolgens op Opslaan. Voer het resulterende bestand uit, er verschijnt een dialoogvenster waarin u "Ja" selecteert.

Hoe het toetsenbord te herprogrammeren?
Hoe het toetsenbord te herprogrammeren?

Stap 4

Laptops zijn vaak uitgerust met een extra functionaliteitsknop voor Fn-toetsen. Hiermee kunt u het volumeniveau, de helderheid en het contrast van het beeld aanpassen, het aanraakscherm in-/uitschakelen en meer, afhankelijk van het model. Er zijn verschillende manieren om Fn uit te schakelen. Druk op de combinatie Fn + Num Lock, veel laptops definiëren dit als een opdracht om Fn uit te schakelen. U kunt HDD Protector gebruiken als u een Toshiba-laptop hebt. Voer het uit, selecteer het tabblad "Optimalisatie", het item "Toegankelijkheid" en schakel het selectievakje naast de regel "Gebruik de Fn-sleutel" uit. Als u Fn in het BIOS wilt uitschakelen, zoekt u het tabblad Active Key Mode en zet u het in de staat Uitgeschakeld. Vergeet niet om uw BIOS-instellingen op te slaan voordat u afsluit.

Stap 5

Multimediatoetsenborden worden vaak geleverd met propriëtaire software. Het is gemakkelijk te begrijpen omdat het een intuïtieve interface heeft. In deze programma's kunt u de multimediaknoppen uitschakelen of hun betekenis wijzigen zodat het handig voor u is. Als je zo'n programma niet hebt, download dan een programma voor het werken met multimedia en gewone toetsenborden MKey (Media Key) van de officiële website. Installeer het, voer het uit, selecteer het tabblad "Toetsen", waar u de gewenste actie voor de gewenste toetsen of hun combinaties kunt configureren.

Aanbevolen: