Hoe Het Toetsenbord In Het Russisch Te Vertalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord In Het Russisch Te Vertalen
Hoe Het Toetsenbord In Het Russisch Te Vertalen

Video: Hoe Het Toetsenbord In Het Russisch Te Vertalen

Video: Hoe Het Toetsenbord In Het Russisch Te Vertalen
Video: Russian Keyboard PC 2024, April
Anonim

Moderne computertechnologie is gericht op het comfort van de gebruiker. Om werkruimte te besparen en de laptop kleiner te maken, maken fabrikanten een multifunctioneel toetsenbord: in verschillende toetscombinaties kunt u verschillende functies uitvoeren.

Hoe het toetsenbord in het Russisch te vertalen
Hoe het toetsenbord in het Russisch te vertalen

instructies:

Stap 1

In Rusland is een standaard computertoetsenbord in de regel tweetalig: met dezelfde knoppen kunt u in het Russisch of Engels typen, aangezien ze functioneren binnen het Cyrillische en Latijnse alfabet. Tegelijkertijd zijn er op elke knop twee letters geschreven: een Russische letter is afgebeeld in de rechter benedenhoek en een Latijnse letter in de linkerbovenhoek. Voor extra gemak van de gebruiker verschillen karakters van verschillende alfabetten in kleur en helderheid.

Stap 2

Houd er rekening mee dat leestekens en extra-teksttekens op het toetsenbord ook onderhevig zijn aan verschillende lay-outs: sommige tekens kunnen worden gebruikt wanneer het toetsenbord in het Russisch typt, andere bij het overschakelen naar het Engels of een andere westerse taal (afhankelijk van de instellingen van het computersysteem). Deze karakters bevinden zich, net als de letters, in verschillende hoeken van de toets en hebben verschillende kleuren.

Stap 3

Meestal zijn tekstdocumenten en browservensters standaard ingesteld op Engels. Dat wil zeggen, wanneer u het document opent, begint u in het Latijn te typen. Als je het Russische alfabet nodig hebt, verander dan de taallay-out op je computer. Er zijn verschillende manieren om het toetsenbord van het Engels naar het Russisch te vertalen. Besteed aandacht aan de "Taakbalk", die zich helemaal onderaan uw computer bevindt. Naast Systeem drie, waar standaard de klok en andere systeemsnelkoppelingen staan, bevindt zich de taalbalk. Het geeft aan welke taal momenteel op uw computer is geactiveerd. Als u de aanduiding "EN" ziet, klikt u met de linkermuisknop op dit pictogram. Het "Taalpaneel" wordt uitgevouwen en u ziet een regel met de afbeelding "RU" - dit is de Russische taal. Klik op deze menuterm en uw toetsenbordindeling verandert van Engels naar Russisch.

Stap 4

U kunt de taal wijzigen die het toetsenbord afdrukt met bepaalde toetsen. Druk tegelijkertijd op de toetsen "Shift + Alt" (op sommige computers werkt de combinatie "Shift + Ctrl") en uw toetsenbordindeling verandert.

Aanbevolen: