Hoe Het Toetsenbord In Het BIOS Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord In Het BIOS Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Hoe Het Toetsenbord In Het BIOS Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Toetsenbord In Het BIOS Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Toetsenbord In Het BIOS Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Video: Computer Can't Enter BIOS? | How to Force It 2024, April
Anonim

Er kunnen veel redenen zijn waarom de gebruiker het toetsenbord moet uitschakelen - van het vergrendelen van de bedieningselementen tot het beperken van toegang voor kinderen. Hoe het toetsenbord in het BIOS op een laptop uit te schakelen en welke andere niet-standaard manier bestaat?

Hoe het toetsenbord in het BIOS op een laptop uit te schakelen
Hoe het toetsenbord in het BIOS op een laptop uit te schakelen

Het toetsenbord uitschakelen via BIOS

Om te beginnen moet er rekening mee worden gehouden dat laptopmodellen van fabrikanten als MSI, Lenovo en Acer hiervoor het best geschikt zijn. Maar voordat u iets gaat doen, is het raadzaam om het toetsenbord te bestuderen dat bij uw laptop is geleverd. Voor sommige modellen wordt de BIOS-aanroep uitgevoerd via F2, Del, via een combinatie van knoppen of via een gespecialiseerde hardwareknop.

In het BIOS-gedeelte moet u een item zoals USB-ondersteuning via vinden. Om ervoor te zorgen dat het toetsenbord van het kind wordt vergrendeld terwijl het besturingssysteem actief is, moet de juiste parameterwaarde in het BIOS worden ingesteld. En dat is alles - het enige dat overblijft is om alle uitgevoerde acties op te slaan en de laptop opnieuw op te starten.

Als we het hebben over een geavanceerdere laptop die de USB-bus gebruikt om een toetsenbord te installeren en aan te sluiten, dan is er een gevaarlijkere optie om het toetsenbord te blokkeren. Het is voldoende om het USB Legacy Support-item uit te schakelen (Uitgeschakeld).

Beeld
Beeld

Maar het wordt niet aanbevolen om dit te doen, omdat in dit geval het toetsenbord alleen kan worden ingeschakeld door de CMOS te wissen. En om dit te doen, moet u de laptop demonteren en de juiste schakelaar op het moederbord vinden. In dit geval werken noch externe apparaten, noch Bluetooth.

We moeten ook notebooks van de fabrikant HP noemen, omdat veel van zijn modellen niet alle knoppen van minderjarigen kunnen blokkeren, maar alleen het functionele deel. Speciaal hiervoor hebben HP-modellen een item genaamd Action Key Mode. Als de gebruiker de parameterwaarde van dit item instelt op "Uitgeschakeld", kunnen alleen de functieknoppen F1-F12 worden uitgeschakeld. Dit voorkomt dat het kind de helderheid, het geluid en andere modi aanpast.

Snelle manier

Naast de manier waarop het BIOS wordt gebruikt, kunnen ook DOS-commando's worden gebruikt. Dit is de gemakkelijkste manier die beter kan zijn dan BIOS. Deze techniek maakt het toetsenbord echter volledig onbruikbaar en onbruikbaar.

Om de werking van het toetsenbord op deze manier uit te schakelen, hoeft u alleen maar Win + R ingedrukt te houden en een venster te openen. Voer dan cmd in. Deze actie zal de opdrachtregel oproepen - een venster met een zwarte achtergrond.

In dit venster hoeft u slechts één opdracht in te voeren - dit is rundll32-toetsenbord, uitschakelen. Daarna moet u op de Enter-knop drukken.

Beeld
Beeld

Trouwens, als u met deze opdracht een geschikte snelkoppeling maakt, kunt u het toetsenbord uitschakelen door gewoon op de muisknop te drukken. En om het snel in te schakelen, hoeft u alleen maar een andere snelkoppeling te maken, alleen met het rundll32-toetsenbord, de opdracht inschakelen.

En nog een tip: om de laptop niet opnieuw op te starten en het toetsenbord via een opdracht in de opdrachtregel in te schakelen, kunt u het schermtoetsenbord gebruiken (start-programma's-toegankelijkheid) en rundll32-toetsenbord invoeren, uitschakelen

Aanbevolen: