Hoe Een Afbeelding Naar Schijf Te Rippen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afbeelding Naar Schijf Te Rippen
Hoe Een Afbeelding Naar Schijf Te Rippen

Video: Hoe Een Afbeelding Naar Schijf Te Rippen

Video: Hoe Een Afbeelding Naar Schijf Te Rippen
Video: Hoe moet je foto's importeren (Lightroom Classic) 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers zijn al gewend aan het werken met virtuele schijfimages. Maar niet iedereen weet hoe een ISO-image correct op dvd-media moet worden gebrand. Hiervoor is het beter om speciale hulpprogramma's te gebruiken.

Hoe een afbeelding naar schijf te rippen
Hoe een afbeelding naar schijf te rippen

Noodzakelijk

  • - Nero;
  • - Daemon Tools.

instructies:

Stap 1

Download en installeer het Nero Burning Rom-programma. Start uw computer opnieuw op nadat het hulpprogramma is geïnstalleerd en voer het uit. Als u alleen de afbeeldingsgegevens en de dvd-schijf wilt overschrijven, selecteert u dvd-rom (ISO). Klik in het menu "Multisessie" dat wordt geopend op het item "Multisessieschijf starten". Klik op de knop Nieuw.

Stap 2

Voer nu een programma uit dat gegevens uit ISO-bestanden kan lezen. In dit geval kunt u zelfs de nieuwste versies van WinRar- of WinZip-archiveringsprogramma's gebruiken. Kopieer de inhoud van het ISO-bestand naar een aparte map. Dit verkleint de kans op een schrijffout.

Stap 3

Keer terug naar het Nero-programmavenster. Zoek de benodigde bestanden in het rechtermenu en sleep ze met de cursor naar het linker programmavenster. Wanneer alle bestanden in het linkervenster worden weergegeven, klikt u op de knop "Branden". Vink het vakje naast "Check Recorded Data" aan en selecteer de schrijfsnelheid. Klik nu op de knop "Branden" en wacht tot dit proces is voltooid.

Stap 4

Als u een schijf moet maken die moet starten voordat u het besturingssysteem opent (multiboot-dvd), selecteert u na het starten van het programma DVD-Rom (Boot). Klik in het tabblad "Download" dat wordt geopend op het item "Afbeeldingsbestand". Klik op de knop Bladeren en selecteer het gewenste bestand. Klik op de knoppen Nieuw en Opnemen.

Stap 5

Selecteer in het tabblad dat wordt geopend het item "Schijf voltooien". Stel de schrijfsnelheid in op 8x of 12x. Hierdoor kan deze schijf op bijna elk dvd-station worden uitgevoerd. Klik op de knop Branden. Controleer de kwaliteit van de opgenomen gegevens nadat u het Nero-programma hebt afgesloten. Om dit te doen, start u uw computer opnieuw op en opent u het BIOS-menu. Stel de opstartprioriteit in vanaf het dvd-station, sla de wijzigingen op en wacht tot de gemaakte schijf start. De tweede methode is ook geschikt voor het branden van een gewone schijf. Het verschil is dat bij deze optie geen multisessie hoeft te worden gemaakt.

Aanbevolen: