Hoe Een Film Naar Een Dvd-schijf Te Rippen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Film Naar Een Dvd-schijf Te Rippen
Hoe Een Film Naar Een Dvd-schijf Te Rippen

Video: Hoe Een Film Naar Een Dvd-schijf Te Rippen

Video: Hoe Een Film Naar Een Dvd-schijf Te Rippen
Video: DVD Rippen m.b.v. de VLC mediaplayer 2024, Mei
Anonim

De dvd-schijf heeft een volume van 4,7 gigabyte, waardoor het een zeer handig medium is voor het opslaan van verschillende informatie, met name films. Met moderne codecs kunt u films tot 700 megabyte comprimeren, zodat op één dvd maximaal 6 films van acceptabele kwaliteit passen.

Hoe een film naar een dvd-schijf te rippen
Hoe een film naar een dvd-schijf te rippen

instructies:

Stap 1

Download een programma voor het branden van cd's met de naam CD Burner XP, dat gratis is. De distributiekit bevindt zich op: https://cdburnerxp.se/downloadsetup.exe. Installeer het daarna op uw computer en voer het uit. Wanneer u CD Burner XP start, wordt een venster geopend waarin u verschillende functies van het programma kunt selecteren, zoals het maken van een iso-image, het branden van een muziekschijf of gegevensschijf. Selecteer de laatste optie, plaats de cd in uw station en kies ervoor om op dvd te branden. Als gevolg van deze acties wordt een venster geopend voor het toevoegen van bestanden, dat vaag lijkt op Windows Verkenner

Stap 2

Open in het rechtergedeelte van het venster Bestanden toevoegen de map waarin de film staat die u op dvd moet branden. Videobestanden die op een schijf moeten worden gebrand, moeten een indeling hebben die wordt ondersteund door het apparaat waarop u ze wilt afspelen (de.mkv-indeling wordt bijvoorbeeld niet afgespeeld door de meeste consumentenvideospelers). Sleep of kopieer video's naar het vak aan de linkerkant. U kunt de hoeveelheid vrije ruimte op de schijf controleren met behulp van de indicatorbalk onder aan het venster. Zorg ervoor dat alle films die u nodig hebt voorbereid zijn om te worden gebrand, en ga dan verder met de volgende stap om uw film op dvd te branden.

Stap 3

Om de fysieke opname van videobestanden op schijf te starten, drukt u op de knop "Branden" (pictogram in de vorm van een brandende lucifer). Probeer tijdens het branden geen programma's uit te voeren, alsof het abrupt wordt geannuleerd, de dvd kan worden beschadigd als deze niet opnieuw kan worden geschreven. Nadat het branden is voltooid, plaatst u de schijf in het station en controleert u de kwaliteit van de filmopname (de gegevens zouden zonder problemen moeten worden gelezen).

Aanbevolen: