Een Wachtwoord Instellen Op Uw Computer Om In Te Loggen

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Op Uw Computer Om In Te Loggen
Een Wachtwoord Instellen Op Uw Computer Om In Te Loggen

Video: Een Wachtwoord Instellen Op Uw Computer Om In Te Loggen

Video: Een Wachtwoord Instellen Op Uw Computer Om In Te Loggen
Video: Inloggen zonder wachtwoord 2024, April
Anonim

Om informatie op uw computer te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, kunt u een opstartwachtwoord en een wachtwoord instellen om u aan te melden bij Windows. De tweede optie vereist beheerdersrechten.

Een wachtwoord instellen op uw computer om in te loggen
Een wachtwoord instellen op uw computer om in te loggen

instructies:

Stap 1

Als u betrouwbare bescherming tegen onbevoegde toegang nodig heeft, neem dan uw wachtwoord serieus. Vouw in het "Configuratiescherm" het knooppunt "Beheer" uit en klik op het pictogram "Lokaal beveiligingsbeleid". Open in de lijst Beveiligingsinstellingen Accountbeleid en vervolgens Wachtwoordbeleid.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de beleidsnaam in het rechtervenster en selecteer Eigenschappen. Het tabblad Parameteruitleg biedt gedetailleerde hulp over de betekenis van de parameter en hoe deze te gebruiken. Schakel het beleid in dat nodig is om uw computer te beschermen tegen ongeoorloofde inbraak.

Stap 3

Start in het Configuratiescherm de service Gebruikersaccounts. Volg de link "Account wijzigen" en klik op het pictogram "Beheerder". Klik op Wachtwoord maken en voer een combinatie van tekens in de daarvoor bestemde velden in. Klik op Wachtwoord maken.

Stap 4

Nu moet u accounts voor andere gebruikers maken, zodat ze alleen onder hun eigen profiel op de computer kunnen werken. Vouw het knooppunt "Accounts …" uit en klik op de link "Een account maken". Vul het veld "Voer een naam in …" in en klik op "Volgende".

Stap 5

Houd er rekening mee dat gebruikers uit de groep "Beheerders" eenvoudig uw wachtwoord kunnen wijzigen en dus kunnen inloggen op uw profiel op uw computer. Als u tegen een dergelijke ontwikkeling van gebeurtenissen bent, zet u het keuzerondje op de positie "Beperkte opname". Klik op Record maken.

Stap 6

Klik op het nieuwe accountpictogram en volg de link "Wachtwoord maken". Bedenk een nieuw wachtwoord voor deze gebruiker en vertel het hem. Houd er rekening mee dat u regelmatig wachtwoorden voor alle accounts moet wijzigen als u deze instelling in uw beveiligingsbeleid hebt ingeschakeld.

Stap 7

Deze voorzorgsmaatregelen kunnen worden omzeild door op te starten vanaf een opstartbare schijf of USB-stick. Om deze mogelijkheid te elimineren, schakelt u opstarten vanaf cd/dvd of Flash in het BIOS uit. Om dit te doen, wacht u na het inschakelen van de computer tot de prompt "Druk op Delete om in te stellen" op het scherm verschijnt. In plaats van Delete kan de BIOS-fabrikant een andere sleutel specificeren, zoals F2, F9 of F10.

Stap 8

Zoek het item in het Setup-menu dat de volgorde van het opstarten van het systeem bepaalt. Stel Opstarten vanaf cd/dvd in op Uitschakelen. Voer vervolgens in het gedeelte dat verantwoordelijk is voor het wachtwoord (het bevat het woord Wachtwoord) het wachtwoord in om het BIOS te openen.

Stap 9

Toegegeven, deze methode kan worden omzeild. Om dit te doen, volstaat het om de systeemeenheid te openen, de ronde batterij te verwijderen die de ROM-microschakeling van stroom voorziet en de contacten te overbruggen met een schroevendraaier. De ROM-instellingen worden teruggezet naar hun standaardstatus. Hoe u ambachtslieden kunt verbieden de systeemeenheid te openen, bedenk uzelf.

Aanbevolen: