Een Wachtwoord Instellen Om In Te Loggen

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Om In Te Loggen
Een Wachtwoord Instellen Om In Te Loggen

Video: Een Wachtwoord Instellen Om In Te Loggen

Video: Een Wachtwoord Instellen Om In Te Loggen
Video: Inloggen en wachtwoord wijzigen in internet bankieren. Zo doet u dat ! Sranan Tongo 2024, Mei
Anonim

U kunt de toegang tot gegevens op uw computer beperken met een wachtwoord. Elke keer dat het besturingssysteem opstart, wordt dit gevraagd. U kunt echter met een paar klikken een wachtwoord instellen voor toegang tot het systeem en dit wijzigen of verwijderen.

Een wachtwoord instellen om in te loggen
Een wachtwoord instellen om in te loggen

instructies:

Stap 1

Ga via het menu Start naar het bedieningspaneel. Als het configuratiescherm een klassieke uitstraling heeft, klikt u op het pictogram "Gebruikersaccounts". Als het paneel per categorie wordt weergegeven, selecteert u het item "Gebruikersaccounts" en selecteert u de taak "Een account maken" door met de linkermuisknop op het bijbehorende pictogram te klikken. Er wordt een nieuw venster geopend.

Stap 2

Klik in het geopende venster op het pictogram "Beheerder" - een ander extra venster "Gebruikersaccounts" wordt geopend. Selecteer daarin de taak "Een wachtwoord maken" door met de linkermuisknop op de bijbehorende regel te klikken.

Stap 3

Voer in het eerste veld een nieuw wachtwoord in dat het systeem bij elke keer opstarten zal vragen. Voer in het tweede veld hetzelfde wachtwoord opnieuw in, zodat het systeem ervoor zorgt dat u het onthoudt. Het derde veld is optioneel. Maar als u niet zeker weet of u uw wachtwoord binnen een paar uur of dagen kunt onthouden, voert u de hinttekst in.

Stap 4

Klik op de knop Wachtwoord maken. U kunt dan het venster Gebruikersaccounts sluiten of aanvullende beperkingen toevoegen aan andere gebruikers door bepaalde bestanden en mappen privé te maken. Klik op de knop "Nee" als u deze niet nodig hebt, of op de knop "Ja, maak ze persoonlijk". Wanneer u op de tweede knop drukt, voert het systeem automatisch alle benodigde acties uit.

Stap 5

Als u niet van het standaardpictogram houdt dat staat voor Computerbeheerder, selecteert u de taak Afbeelding wijzigen in het venster Gebruikersaccounts. Selecteer uit de aangeboden opties de afbeelding die u leuk vindt door erop te klikken met de linkermuisknop. Klik op de knop Afbeelding wijzigen. Om een aangepast pictogram in te stellen, selecteert u de opdracht "Zoeken naar andere afbeeldingen" en specificeert u in het geopende venster het pad naar uw eigen bestand. Doe het raam dicht.

Aanbevolen: