Hoe Een Wachtwoord Op Te Slaan En In Te Loggen In Opera

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op Te Slaan En In Te Loggen In Opera
Hoe Een Wachtwoord Op Te Slaan En In Te Loggen In Opera

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Te Slaan En In Te Loggen In Opera

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Te Slaan En In Te Loggen In Opera
Video: Opgeslagen wachtwoorden bekijken in Windows 10 2024, April
Anonim

De Opera-browser heeft, net als de meeste internetbrowsers, de mogelijkheid om logins en wachtwoorden op te slaan die de gebruiker invoert in de site-autorisatieformulieren. Als deze wachtwoordbeheerder om de een of andere reden niet is ingeschakeld in uw browser, is het niet moeilijk om zijn werk te herstellen.

Hoe een wachtwoord op te slaan en in te loggen in Opera
Hoe een wachtwoord op te slaan en in te loggen in Opera

instructies:

Stap 1

Als de initiële Opera-instellingen niet zijn gewijzigd, verschijnt er elke keer dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord voor het eerst invoert in het autorisatieformulier van een site, een extra paneel bovenaan de pagina. Aan de rechterkant zijn er twee knoppen ("Opslaan" en "Nooit") en aan de linkerkant - een voorstel om de ingevoerde gegevens op te slaan in de wachtwoordbeheerder van de browser. Klik op "Opslaan" en de volgende keer dat u zich op deze pagina moet aanmelden, ziet u dat de velden voor het invoeren van de login en het wachtwoord zijn omgeven door een geel kader. Dit betekent dat de wachtwoordbeheerder gegevens heeft voor dit formulier en u hoeft alleen maar op de CTRL + Enter-toetscombinaties te drukken, zodat deze automatisch door de browser worden ingevoerd en naar de server worden verzonden.

Stap 2

Als u een keer, per ongeluk of om veiligheidsredenen, op de knop "Nooit" op dit paneel heeft geklikt, zal de browser deze vraag niet langer stellen en aanbieden om het wachtwoord op te slaan. Om de Opera-wachtwoordbeheerder opnieuw in te schakelen, opent u het browsermenu en selecteert u in het gedeelte "Instellingen" "Algemene instellingen". U kunt ook gewoon op CTRL + F12 drukken. Dit opent het venster "Instellingen", waar u naar het tabblad "Formulieren" moet gaan en het vakje naast "Wachtwoordbeheer inschakelen" moet aanvinken. Druk op de knop "OK" en de wachtwoordbeheerder zal opnieuw aanbieden om wachtwoorden op te slaan volgens het vorige scenario.

Stap 3

Als u in het dialoogvenster voor het opslaan van wachtwoorden een keer hebt geweigerd om alleen gegevens voor een specifieke site op te slaan en vervolgens van gedachten bent veranderd, moet u uw eerdere keuze uit het geheugen van de wachtwoordbeheerder verwijderen. Om dit te doen, moet u ook het venster met browserinstellingen openen (CTRL + F12) en naar het tabblad "Formulieren" gaan. Klik daarin op de knop "Wachtwoorden" en zoek de naam van deze site in de algemene lijst. Klik er vervolgens op en u ziet een regel waarin een login ontbreekt. Klik op deze regel, klik op de knop Verwijderen en klik vervolgens op de knop Sluiten. Laad de pagina opnieuw met het aanmeldings- en wachtwoordinvoerformulier, voer ze in en stuur ze naar de server. In dit geval moet de browser aanbieden om de ingevoerde gegevens op te slaan - klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: