Een Wachtwoord Instellen Op Een Computer Bij Het Inloggen

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Op Een Computer Bij Het Inloggen
Een Wachtwoord Instellen Op Een Computer Bij Het Inloggen

Video: Een Wachtwoord Instellen Op Een Computer Bij Het Inloggen

Video: Een Wachtwoord Instellen Op Een Computer Bij Het Inloggen
Video: Inloggen zonder wachtwoord 2024, April
Anonim

Om de persoonlijke gegevens van de gebruiker te beschermen, wordt aanbevolen om een wachtwoord in te stellen op de computer wanneer u zich aanmeldt bij Windows 7, 10 of een andere versie van het besturingssysteem. Hiervoor heeft u speciale gebruikersinstellingen nodig.

Leer hoe u een wachtwoord instelt op uw computer wanneer u zich aanmeldt
Leer hoe u een wachtwoord instelt op uw computer wanneer u zich aanmeldt

instructies:

Stap 1

Om bij het inloggen een wachtwoord op uw computer in te stellen, opent u het menu Start en klikt u op de gebruikersafbeelding in de rechterbovenhoek. Daarna ziet u het venster "Gebruikersaccounts". U kunt deze sectie ook openen via het "Configuratiescherm". Houd er rekening mee dat u de beheerder van deze computer moet zijn, anders kunnen sommige instellingen ontbreken.

Stap 2

Klik op de link "Maak een accountwachtwoord aan". Als u Windows 10 gebruikt, moet u eerst op "Account wijzigen" klikken in het venster "Computerinstellingen" en in het geopende venster op "Aanmeldingsinstellingen". Stel een wachtwoord in op uw computer bij de ingang door een voor u geschikte combinatie in te voeren en bevestig het door het opnieuw in te voeren. Houd er rekening mee dat als er al eerder een wachtwoord in het systeem is ingesteld, dit ook moet worden opgegeven om naar een nieuw wachtwoord te kunnen veranderen. U moet ook een wachtwoordhint invoeren. Het kan elk woord of elke zin zijn, na het lezen kunt u het wachtwoord onmiddellijk onthouden.

Stap 3

Wees voorzichtig bij het instellen van een wachtwoord en let op welke invoertaal momenteel is ingesteld. Aangezien u bij het invoeren van een beveiligingscombinatie versleutelde tekens ziet, kunt u gemakkelijk een fout maken door het wachtwoord in het Cyrillisch in plaats van in het Latijn op te geven, of omgekeerd. Controleer ook of de CapsLock-indicator is ingeschakeld om te voorkomen dat u in hoofdletters typt, en schakel deze indien nodig uit door op de overeenkomstige knop op het toetsenbord te drukken.

Stap 4

Als computerbeheerder kunt u bij het inloggen een wachtwoord instellen op uw computer, niet alleen voor uw profiel, maar ook voor andere gebruikersaccounts. Om dit te doen, selecteert u het item "Een ander account beheren" in het hoofdvenster "Gebruikersaccounts" en stelt u een wachtwoord in voor deze of gene gebruiker. Als er te veel computergebruikers zijn, gebruik dan een van de speciale programma's met beperkte toegang, bijvoorbeeld Kaspersky Password Manager, om wachtwoorden op te slaan.

Stap 5

U kunt een wachtwoord niet alleen instellen wanneer u zich aanmeldt bij Windows, maar ook direct wanneer u uw computer aanzet. Om dit te doen, drukt u bij het opstarten van het apparaat meerdere keren op de Del-toets (F1, Tab of een andere gespecificeerd in de instructies voor de computer of het moederbord), waarna het BIOS-systeemmenu wordt gestart. Ga naar het item Gebruikerswachtwoord instellen, geef de gewenste combinatie op en druk vervolgens op F10 om de instellingen op te slaan. Nu, onmiddellijk na het inschakelen van de computer, moet de gebruiker dit wachtwoord invoeren om het systeem op te starten.

Aanbevolen: