Hoe U De Snelheid Van Uw Netwerk Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Snelheid Van Uw Netwerk Kunt Achterhalen
Hoe U De Snelheid Van Uw Netwerk Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Snelheid Van Uw Netwerk Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Snelheid Van Uw Netwerk Kunt Achterhalen
Video: TP-Link Archer AX50 WiFi-router recensie [2021] Beste router voor thuis 2024, April
Anonim

In een tijd zonder beperkt verkeer is de snelheid van de internetverbinding de belangrijkste parameter voor elke gebruiker. Als deze snelheid te laag is, dan kun je bijvoorbeeld geen film in normale kwaliteit kijken, om nog maar te zwijgen van het feit dat deze elke 10-15 seconden wordt onderbroken, wat waarschijnlijk erg vervelend is. Door een contract met een of andere internetprovider te ondertekenen, gaat u ermee akkoord te betalen voor bepaalde diensten die duidelijk in dit document worden beschreven. Onder hen is snelheid. Hoe kan ik het controleren?

Hoe u de snelheid van uw netwerk kunt achterhalen
Hoe u de snelheid van uw netwerk kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

Controleer allereerst uw pc op virussen of malware. Voer uw antivirusprogramma uit op een volledige scan van uw harde schijf. Het is raadzaam om deze bewerking met verschillende antivirusprogramma's uit te voeren om er absoluut zeker van te zijn dat uw computer schoon is. Schakel na het voltooien van deze stappen antivirus- en andere netwerkprogramma's uit die constant verkeer gebruiken. Dit is de primaire taak om de werkelijke snelheid van het netwerk te achterhalen.

Stap 2

Controleer netwerkactiviteit. Dit gebeurt heel eenvoudig. Klik met de rechtermuisknop op het netwerkverbindingspictogram in de werkbalk. U ziet een statusvenster en het aantal verzonden en ontvangen pakketten. Als dit aantal stabiel is, hoeft u zich geen zorgen te maken en kunt u beginnen met het instellen van de netwerksnelheid. Als het aantal verzonden of ontvangen pakketten drastisch verandert, betekent dit dat u ofwel niet alle netwerkprogramma's hebt uitgeschakeld, of dat er een soort virus op de computer achterblijft. Vink beide opties aan. Wanneer dit probleem is opgelost en het aantal pakketten stabiel is, kunt u de snelheid van uw netwerk achterhalen.

Stap 3

Ga naar de siteservice "Yandex" - "Ik ben op internet", klik op de groene liniaal met het opschrift "Meet snelheid". Het is de meest populaire service voor het instellen van de snelheid van de internetverbinding voor internetgebruikers. Met deze service is het vrij eenvoudig om de internetsnelheid in te stellen. Na een tijdje verschijnen er gegevens over uw inkomende en uitgaande snelheden op het opgegeven tijdstip. Er zijn ook programma's die constant de snelheid van de internetverbinding controleren, maar ze verbruiken de bronnen van uw pc, dus het is in alle opzichten veel winstgevender om een internetsnelheidsmeter te gebruiken.

Aanbevolen: