Hoe De Snelheid Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?
Hoe De Snelheid Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Snelheid Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Snelheid Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?
Video: De voordelen van een SSD in een laptop | Tip | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Vrijwel iedere gebruiker weet dat het geen toeval is dat de harde schijf zo genoemd wordt. Het is gebaseerd op verschillende platen die zich op de spil bevinden. Deze spindel laat de schijven met een bepaalde snelheid draaien zodat de naald de informatie kan lezen die hij nodig heeft. De snelheid van elke harde schijf is anders, de echte snelheid van de harde schijf kan alleen worden gevonden met behulp van speciale programma's.

Hoe de snelheid van een harde schijf te achterhalen?
Hoe de snelheid van een harde schijf te achterhalen?

Noodzakelijk

Schijfsnelheid software

instructies:

Stap 1

Aan de naam van het programma kun je zien waarvoor het bedoeld is. Het programma is zo laag dat de downloadsnelheid van internet slechts enkele seconden duurt, ondanks de bandbreedte van uw verbinding. Met deze eenvoudige applicatie kunt u de minimale en maximale leessnelheid, de grootte van de harde schijf, het type bestandssysteem, het aantal sectoren en de clustergrootte achterhalen.

Stap 2

Omdat het programma hoeft niet te worden geïnstalleerd, pak het uit en voer het uit door met de linkermuisknop op het bestand Disk Speed.exe te dubbelklikken. Klik in het hoofdvenster van het programma op de vervolgkeuzelijst Drive to Test en selecteer een willekeurige harde schijfpartitie. In de regel wordt sectie "C" eerst getest, omdat: het is systemisch.

Stap 3

Tabbladen bevinden zich onder de vervolgkeuzelijst, ga naar het tabblad Testresultaten en klik op de knop Test starten om het geselecteerde gedeelte te testen. Wat moet er gebeuren om het programma de schijf zo snel mogelijk te laten testen en de meest nauwkeurige resultaten te geven? Het is noodzakelijk om alle programma's te sluiten die op enigerlei wijze met de harde schijf kunnen communiceren. Ook is het noodzakelijk om tijdens de toets volledig te stoppen met werken aan de computer.

Stap 4

Aan het einde van de test worden de resultaten in het kort weergegeven in het onderste venster van het programma Resultaten in het kort. Voor een gedetailleerde weergave van de testresultaten klikt u op de knop Resultaten vergelijken. Wanneer u op deze knop klikt, wordt u gevraagd om verbinding te maken met internet. Schijfsnelheid zal verbinding maken met de server, op de pagina waarvan alle resultaten van deze test zullen worden vermeld.

Stap 5

Ongeacht naar wat voor soort rapport u kijkt, kort of minimaal, de snelheid van de harde schijf wordt weergegeven in het veld Drive Speed. Op de website van het programma kun je deze cijfers vergelijken met de referentiewaarden van harde schijven die ook deze test hebben doorstaan.

Aanbevolen: