Hoe De Snelheid Van Een Schijf Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van Een Schijf Te Achterhalen?
Hoe De Snelheid Van Een Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Snelheid Van Een Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Snelheid Van Een Schijf Te Achterhalen?
Video: Hoe vis in pekel te zouten 2024, Mei
Anonim

De werkelijke snelheid van de harde schijf is niet altijd gelijk aan de waarde die de fabrikant op de doos aangeeft. Er zijn veel programma's om verificatie uit te voeren, maar niet iedereen is in staat om echt waarheidsgetrouwe gegevens weer te geven.

Hoe de snelheid van een schijf te achterhalen?
Hoe de snelheid van een schijf te achterhalen?

Noodzakelijk

HD Tune-software

instructies:

Stap 1

Al aan de naam van het programma kunt u bepalen voor welke doeleinden het is gemaakt. Het verschil tussen HD Tune en anderen is het lage gewicht (slechts 640 Kb) en een groot aantal weergegeven parameters. Het kan de hele schijf scannen op fouten, niet alleen partities, zoals de meeste vergelijkbare programma's doen. Het is ook vermeldenswaard een ander pluspunt: constante temperatuurbewaking.

Stap 2

Om het programma te downloaden, gaat u naar de volgende link https://www.hdtune.com/download.html en selecteert u de sectie HD Tune (freeware). Dubbelklik na installatie op het pictogram van de harde schijf op uw bureaublad. Selecteer in het geopende venster de harde schijf die u wilt testen, op voorwaarde dat er meerdere zijn.

Stap 3

In het huidige venster ziet u verschillende tabbladen, die elk als een afzonderlijke test worden gebruikt. Boven deze tabbladen bevinden zich de knoppen voor het werken met het klembord (kopiëren, plakken en knippen), evenals het instellingenmenu en de exit-knop. Om te beginnen met scannen, blijft u op hetzelfde tabblad en klikt u op de knop Start.

Stap 4

Na een tijdje wachten verschijnt er een diagram in het venster, dat de toestand en het gedrag van de harde schijf tijdens de test weergeeft. Na voltooiing van de bewerking ziet u de resultaten aan de rechterkant van het venster. Om de resultaten op te slaan, klikt u op het pictogram Informatie kopiëren naar klembord in het blok met knoppen om met het klembord te werken.

Stap 5

Als u vermoedens heeft met betrekking tot de werking van uw schijf, is het raadzaam om de resultaten op een thematisch forum te plaatsen om advies te krijgen van specialisten. Opgemerkt moet worden dat de gegevens die met dergelijke programma's worden verkregen, niet als 100% nauwkeurig kunnen worden beschouwd, er is altijd een kleine fout. Het hangt allemaal af van de omgevingsomstandigheden: temperatuur, vochtigheid, enz.

Aanbevolen: