Hoe De Snelheid Van Een Flashstation Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van Een Flashstation Te Achterhalen?
Hoe De Snelheid Van Een Flashstation Te Achterhalen?

Video: Hoe De Snelheid Van Een Flashstation Te Achterhalen?

Video: Hoe De Snelheid Van Een Flashstation Te Achterhalen?
Video: How to use and eject a USB Key, Thumb drive, flash drive on a Windows 10 PC 2024, April
Anonim

De belangrijkste kenmerken van een flashdrive, of beter gezegd een USB-stick, zijn de capaciteit en prestaties. De prestaties van een flashstation worden opgevat als de snelheid van het lezen en schrijven van informatie in megabytes per seconde. U kunt de snelheid van een flashstation achterhalen door experimenteel grote hoeveelheden informatie te lezen en te schrijven.

Hoe de snelheid van een flashstation te achterhalen?
Hoe de snelheid van een flashstation te achterhalen?

Het is nodig

flashstation, computer

instructies:

Stap 1

De fabrikant geeft de schrijf- en leessnelheid van de flashdrive aan in zijn technische kenmerken op zijn officiële website. De schrijfsnelheid kan meer dan drie keer lager zijn dan de leessnelheid. De prestatie die wordt aangegeven in megabytes per seconde is 8 keer minder dan dezelfde snelheid die wordt aangegeven in megabytes per seconde. De technische kenmerken van de flashdrives bieden een interface waarmee u de prestaties van de flashdrive kunt bepalen. De meest voorkomende USB 2.0-poort. De maximale overdrachtssnelheid is 480 Mbps of 60 Mbps. In werkelijkheid zijn de prestaties zelden meer dan 30 MB / s.

Stap 2

De snelheid van het lezen en schrijven van gegevens zoals gespecificeerd in de technische specificaties van de fabrikant komt niet overeen met de werkelijke snelheid, die afhankelijk is van de computer en het gebruikte besturingssysteem. Om de werkelijke snelheid te bepalen, moet u de USB-stick op uw pc testen in het besturingssysteem dat erop is geïnstalleerd. We schrijven eerst één groot bestand van 600 × 700 megabyte naar een USB-stick, downloaden bijvoorbeeld een film, en meten de tijd die hieraan wordt besteed. Laten we dus de schrijfsnelheid definiëren. Om de snelheid te verduidelijken, moet u ongeveer tien kleine bestanden van dezelfde totale grootte opnemen en de tijd van hun opname meten. Vervolgens kunt u uit de twee verkregen resultaten de gemiddelde snelheid berekenen en u daarop verder concentreren. Om de leessnelheid te bepalen, voeren we de omgekeerde bewerking in dezelfde volgorde uit: we lezen een groot bestand van een USB-stick naar een harde schijf, meten de leestijd, lezen hetzelfde volume aan kleine bestanden en meten de tijd opnieuw. In beide gevallen berekenen we de leessnelheid. Het rekenkundig gemiddelde van deze twee snelheden geeft de snelheid aan van het lezen van informatie van een specifieke flashdrive op een bepaalde computer waarop een besturingssysteem is geïnstalleerd.

Stap 3

Als de verkregen lees-/schrijfsnelheid van de flashdrive niet voldoende is om met grote hoeveelheden informatie te werken, dan kun je een NAND-geheugenstick aanschaffen, die een hogere prestatie heeft.

Aanbevolen: