Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Achterhalen?
Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Snelheid Van De Harde Schijf Te Achterhalen?
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, April
Anonim

Een harde schijf, schijf of gewoon een harde schijf is de belangrijkste opslagplaats van gebruikersinformatie. Alle bestanden worden op dit apparaat opgeslagen. En de snelheid van de computer als geheel hangt sterk af van hoe snel uw harde schijf is. U kunt de snelheid ervan ontdekken, zelfs als u geen documentatie voor pc-componenten meer heeft.

Hoe de snelheid van de harde schijf te achterhalen?
Hoe de snelheid van de harde schijf te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Voer een programma uit om internetpagina's te bekijken. Typ https://www.hwinfo.com/ in de adresbalk. U bevindt zich op de ontwikkelaarspagina van het gratis diagnostische hulpprogramma HwINFO. Het programma is uitgebracht in versies voor 32- en 64-bits systemen. Als je niet zeker weet welke versie van Windows je hebt geïnstalleerd, zoek dan de link om HwINFO32 te downloaden, dat werkt in alle bekende soorten besturingssystemen.

Stap 2

Klik op het buildnummer van het hulpprogramma, dat zich net onder de beschrijving van de mogelijkheden van de toepassing bevindt. Op dit moment is de nieuwste versie 3.93. Selecteer een server om te downloaden en een formulier voor het programma: u kunt een archief of een zelfuitpakkend bestand kiezen. Afhankelijk van de snelheid van je verbinding heb je binnen een minuut of tien minuten een bestand met een hulpprogramma. Andere tools van dit soort werken op een vergelijkbare manier, bijvoorbeeld AIDA64, beschikbaar om te downloaden op

Stap 3

Open de map waarin het programma is opgeslagen. Zoek het vereiste bestand met de naam Hwinfo … en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer het item "Extract …" in het menu en pak het uit naar een geschikte locatie. Open de applicatiemap en start het hoofdbestand - u herkent het aan de naam en het kleurrijke pictogram. Er verschijnt een venster met de knoppen Uitvoeren en Configureren. Selecteer de optie Uitvoeren en klik met de linkermuisknop.

Stap 4

Wacht tot de eerste hardwaretest is geslaagd en er twee vensters op het scherm verschijnen. Een daarvan zal zijn met de logo's van de fabrikant van de processor en videokaart. Het geeft algemene informatie over de computer weer en je kunt het meteen sluiten met de Sluiten-knop in de rechter benedenhoek. En het tweede venster bestaat uit twee helften: het linkervenster geeft de categorieën apparaten weer, het rechtervenster bevat gedetailleerde informatie over hen.

Stap 5

Klik op de categorie Schijven om een lijst met alle schijven op uw computer uit te vouwen. Klik op het plusteken naast de subcategorie SATA / ATAPI Drives en u ziet een gedetailleerde lijst met apparaten. De harde schijf wordt eerst in volgorde weergegeven, de naam bestaat uit een reeks letters en cijfers.

Stap 6

Selecteer deze regel met de muis en aan de rechterkant van het venster ziet u de gedetailleerde kenmerken van het apparaat. De lijn van het formulier Media Rotation Rate: 7200 RPM toont de snelheid van de harde schijf. De waarde kan verschillen, er zijn nogal wat aandrijfopties beschikbaar. Daar worden ook andere gegevens over de snelheid van de harde schijf weergegeven.

Aanbevolen: