Hoe De Snelheid Van Een Lokaal Netwerk Te Meten

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van Een Lokaal Netwerk Te Meten
Hoe De Snelheid Van Een Lokaal Netwerk Te Meten

Video: Hoe De Snelheid Van Een Lokaal Netwerk Te Meten

Video: Hoe De Snelheid Van Een Lokaal Netwerk Te Meten
Video: Cisco ITN | Chapter 4 | Network Access | Nederlands 2024, Mei
Anonim

De snelheid van het lokale netwerk wordt zowel handmatig als softwarematig gemeten. Gebruik afwijkingen van de standaardindicatoren om te controleren. Ze moeten zo dicht mogelijk bij elkaar staan.

Hoe de snelheid van een lokaal netwerk te meten
Hoe de snelheid van een lokaal netwerk te meten

Noodzakelijk

een programma voor het berekenen van de snelheid van een lokaal netwerk

instructies:

Stap 1

Zorg voor de noodzakelijke voorwaarden voor het meten van de snelheid van de LAN-verbinding. Sluit hiervoor toepassingen af die op enigerlei wijze verkeer gebruiken. Dit is nodig om onnauwkeurigheden in de meting te voorkomen. Sluit de werking van programma's die in grote mate computerbronnen gebruiken, omdat de prestaties ook de snelheid van het ontvangen en verzenden van gegevens aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Configureer firewalls zodat ze de stroom van testinformatie via het lokale netwerk niet verstoren.

Stap 2

Download speciale programma's voor het meten van de snelheid van het lokale netwerk. U kunt zowel reguliere toepassingen gebruiken, die in draagbare of geïnstalleerde vorm worden uitgevoerd, als consolehulpprogramma's. In het eerste geval zijn programma's meestal opgenomen in andere, bijvoorbeeld AIDA. Het bevat een speciaal hulpprogramma dat de snelheid meet en de resultaten weergeeft in de vorm van grafieken. Download het van de officiële website van de ontwikkelaar en installeer het op twee computers die met hetzelfde netwerk zijn verbonden, en voer vervolgens de nodige stappen uit om de snelheid te berekenen.

Stap 3

Als u geen extra software wilt installeren voor het meten van de snelheid van een lokaal netwerk, gebruikt u de consolehulpprogramma's. Bijvoorbeeld iperf, Netspeed, PCATTCP, NetCPS enzovoort. Ze werken allemaal volgens hetzelfde principe en hebben een reeks specifieke opdrachten die u moet kennen om de snelheid van een LAN-verbinding te meten. Gewoonlijk is het principe van hun werking gebaseerd op het voor het gemak overbrengen van een bestand van 10-100 megabytes, waarna de berekeningen automatisch worden uitgevoerd, waardoor fouten tot een minimum worden beperkt. Je kunt de snelheid ook zelf berekenen, maar hier zullen onnauwkeurigheden in voorkomen.

Aanbevolen: