Hoe Windows-applicaties Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Windows-applicaties Te Maken
Hoe Windows-applicaties Te Maken

Video: Hoe Windows-applicaties Te Maken

Video: Hoe Windows-applicaties Te Maken
Video: Windows 10 sneller maken - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Besturingssystemen van de Windows-familie zijn de meest voorkomende besturingssystemen voor desktopcomputers. Ze hebben ook een aanzienlijk aandeel in de markt voor mobiele besturingssystemen. Als gevolg hiervan is er veel vraag naar Windows-programmering. Er is ook vraag naar programmeurs die weten hoe ze Windows-applicaties moeten maken.

Hoe Windows-applicaties te maken
Hoe Windows-applicaties te maken

Noodzakelijk

Microsoft Visual Studio 6.0

instructies:

Stap 1

Begin met het maken van een nieuw project in de Microsoft Visual C ++ IDE. Selecteer Bestand en Nieuw… in het hoofdmenu van de toepassing of druk op Ctrl + N. Het venster Nieuw verschijnt. Voer in het dialoogvenster Nieuw de naam van het project in het veld Projectnaam en de locatie in het veld Locatie in. Selecteer in de lijst het item dat overeenkomt met het type project. U moet bijvoorbeeld Win32 Console-toepassing selecteren om een consoleprogramma te ontwikkelen, Win32-toepassing om een kaal skelet van een Windows-toepassing te maken, of MFC AppWizard (exe) om een stub van een toepassing te krijgen die is gebouwd op basis van de MFC-bibliotheek. Klik OK.

Stap 2

Projectbestanden genereren. Voer op de pagina's van de wizard die verschijnt de benodigde waarden in en stel de voorkeursopties in (het uiterlijk van de wizardpagina's is afhankelijk van het type project). Klik op de knop Volgende om naar de volgende pagina te gaan. Klik op de laatste pagina op de knop Voltooien.

Stap 3

Ontwikkel een Windows-toepassingsinterface. Schakel over naar het tabblad Bronnen in het projectvenster. Voeg bronnen toe voor menu's, dialoogvensters, pictogrammen, werkbalken, rasters. Voeg besturingselementen toe aan dialoogvensters, items aan menu's, knoppen aan werkbalken, enz.

Stap 4

Ontwikkel de applicatielogica door de benodigde programmeercode te schrijven. Implementeer de logica van de interface, de logica van het werken met gegevens, bedrijfslogica, enz. Deze fase zal de belangrijkste zijn bij het maken van de applicatie.

Stap 5

Bouw het project. Selecteer Build in het hoofdmenu van Visual C ++, selecteer Build opnieuw in het onderliggende menu of druk gewoon op F7. Wacht op het moment dat het bouwproces voorbij is.

Stap 6

Voer de gemaakte Windows-toepassing uit. Druk op de sneltoets Ctrl + F5 of selecteer Bouwen en uitvoeren in het hoofdmenu. Test uw aanvraag. Zorg ervoor dat alle geïmplementeerde functionaliteit correct werkt.

Aanbevolen: