Hoe Windows Live USB Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Live USB Te Maken
Hoe Windows Live USB Te Maken

Video: Hoe Windows Live USB Te Maken

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Opstartbare installatie USB stick maken van Windows 10 2023, Februari
Anonim

Het gemak van Windows Live CD is bewezen door veel gebruikers die het besturingssysteem Windows XP meerdere keren opnieuw moesten installeren. Een handige optie is de mogelijkheid om een ​​opstartbare USB-stick te maken.

Hoe Windows Live USB te maken
Hoe Windows Live USB te maken

Het is nodig

  • - WinSetupFromUSB;
  • - Hiren's boot cd.

instructies:

Stap 1

Download en installeer de gespecialiseerde WinSetupFromUSB-toepassing op uw computer. Start het programma en specificeer uw verwisselbare USB-drive in het geopende toepassingsvenster.

Stap 2

Gebruik het ingebouwde Bootice-hulpprogramma om een ​​opstartbare partitie op de schijf te maken en klik op de knop Onderdelen beheren. Selecteer de opdracht USB-schijf opnieuw formatteren in het gedeelte Bewerking en pas de selectievakjes in de USB-HDD-modus en Uitlijnen op cilindervelden van het dialoogvenster dat wordt geopend toe.

Stap 3

Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op Volgende te klikken en selecteer NTFS in het vervolgkeuzemenu van de regel Bestandssysteem van het nieuwe dialoogvenster. Typ de gewenste volumenaam op de regel Vol Label en bevestig uw keuze door op OK te klikken.

Stap 4

Wacht tot de procedure voor het formatteren van de schijf is voltooid en keer terug naar het hoofdvenster van het Bootice-hulpprogramma. Vernieuw de USB-gegevens door op de knop Vernieuwen te klikken en gebruik de knop MBR verwerken die verschijnt.

Stap 5

Pas het selectievakje toe op het GRUB4DOS 0.4.5b MBR-vak in het volgende dialoogvenster en klik op de knop Installeren / configureren. Gebruik de knop Opslaan op schijf in het volgende venster en bevestig de geselecteerde actie in het systeemwaarschuwingsvenster door op OK te klikken.

Stap 6

Keer opnieuw terug naar het hoofdvenster van het Bootice-hulpprogramma en klik op de knop PBR verwerken. Pas het selectievakje toe op het GRUB4DOS 0.4.5b-veld in het dialoogvenster dat wordt geopend en bevestig uw keuze door op de knop Installeren / configureren te klikken. Klik op OK in het laatste venster van de toepassing en sluit het hulpprogramma af.

Stap 7

Keer terug naar het hoofdvenster van de WinSetupFromUSB-toepassing en specificeer het pad naar de installatiebestanden van Windows XP in de regel Windows XP Setup. Geef ook het pad naar de Hirens Boot-cd-image op in de regel Parted Magic … Druk op de GO-knop.

Stap 8

Wacht tot het bericht Job Done verschijnt en sluit de applicatie af. Koppel de schijf los en start vervolgens op. Specificeer het Windows XP Setup-item in het geopende GRUB4Dos-bootloadervenster en selecteer Eerste deel … in het volgende dialoogvenster.

Stap 9

Nadat het opnieuw opstarten is voltooid, gaat u verder met opstarten vanaf de verwisselbare media en selecteert u het item Tweede deel …. In het volgende dialoogvenster gebruikt u het commando Start HBCD … en selecteert u het item "Partitioning disks" in het laatste bootloader-venster.

Populair per onderwerp