Hoe Verborgen Mappen Zichtbaar Te Maken In Windows XP

Inhoudsopgave:

Hoe Verborgen Mappen Zichtbaar Te Maken In Windows XP
Hoe Verborgen Mappen Zichtbaar Te Maken In Windows XP

Video: Hoe Verborgen Mappen Zichtbaar Te Maken In Windows XP

Video: Hoe Verborgen Mappen Zichtbaar Te Maken In Windows XP
Video: Windows 10 - openen van verborgen bestanden en mappen 2024, Mei
Anonim

Verborgen mappen en bestanden zijn speciaal gemaakt om informatie voor de gebruiker te verbergen die absoluut geen betekenis heeft. Aan de andere kant zijn verborgen meestal zeer belangrijke systeembestanden, waarvan de beschadiging of wijziging onaanvaardbaar is.

Hoe verborgen mappen zichtbaar te maken in Windows XP
Hoe verborgen mappen zichtbaar te maken in Windows XP

Verborgen mappen en bestanden worden meestal automatisch aangemaakt na installatie van het besturingssysteem op de computer van de gebruiker. Soms is het nodig om ze zichtbaar te maken en er informatie in toe te voegen of te wijzigen. Het is vermeldenswaard dat de meeste documenten die niet kunnen worden gewijzigd, zich in automatisch verborgen bestanden en mappen bevinden. Anders kan de gebruiker problemen ondervinden met betrekking tot de werking van de personal computer.

Het proces van het openen van verborgen mappen en bestanden

De gebruiker kan naar believen mappen zichtbaar maken of verbergen. Absoluut iedereen zou moeten begrijpen dat in het geval van het verwijderen of wijzigen van mappen die verborgen zijn door het systeem, er verschillende soorten problemen kunnen optreden.

Om verborgen mappen zichtbaar te maken in het besturingssysteem Windows XP (hetzelfde principe kan worden gebruikt bij het werken met Windows Vista), hoeft u alleen maar de schijf of een andere map te openen. In de map zelf moet u het tabblad "Service" selecteren en op de regel "Bekijken" klikken. Daarna krijgt de gebruiker verschillende tabellen te zien. Om mapparameters te wijzigen, hebt u de tabel "Extra parameters" nodig. Hier moet je de schuifregelaar helemaal naar beneden losdraaien en de regel "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven" vinden. Na het aanvinken van het vakje op deze regel, heeft de gebruiker onmiddellijk toegang tot de functie om verborgen mappen en bestanden te bekijken.

U kunt verborgen gegevens ook openen vanuit het configuratiescherm. Ga hiervoor rechtstreeks naar het "Configuratiescherm" zelf en selecteer "Mapopties". Dan moet je al het bovenstaande doen.

Verborgen bestanden en mappen die de gebruiker zelf heeft geopend, zien er iets anders uit. Dergelijke bestanden zullen semi-transparant zijn, zodat het mogelijk is om onderscheid te maken tussen de bestanden of mappen die de gebruiker zelf heeft toegevoegd en de bestanden of mappen die eerder voor hem verborgen waren. Hierdoor kan de gebruiker geen fout maken als hij een bestand moet bewerken of verwijderen. Dus als de systeembestanden, die voorheen verborgen waren voor de ogen van de gebruiker, niet worden gewijzigd, zal de computer in dezelfde modus werken.

Terug naar de wortels"

Als het nodig is om verborgen mappen, bestanden en schijven terug te brengen naar hun vorige staat, moet u hetzelfde proces doen. Als gevolg hiervan hoeft u alleen het selectievakje "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven" uit te schakelen of de speciale knop "Standaard herstellen" te gebruiken. Opgemerkt moet worden dat als u eerder wijzigingen in deze parameters hebt aangebracht, absoluut alle waarden terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm.

Aanbevolen: