Hoe Verbinding Maken Met Internet In Windows 8

Inhoudsopgave:

Hoe Verbinding Maken Met Internet In Windows 8
Hoe Verbinding Maken Met Internet In Windows 8

Video: Hoe Verbinding Maken Met Internet In Windows 8

Video: Hoe Verbinding Maken Met Internet In Windows 8
Video: Как подключить Интернет на Windows 8 2024, April
Anonim

Het internet instellen en er verbinding mee maken in Windows 8 is een van de eenvoudigste handelingen die niet veel tijd en moeite kost, maar beginnende gebruikers kunnen met enkele problemen worden geconfronteerd.

Hoe maak je verbinding met internet in Windows 8
Hoe maak je verbinding met internet in Windows 8

Ten eerste moet worden gezegd dat het instellen van en verbinding maken met internet uitsluitend met beheerdersrechten moet worden uitgevoerd, dat wil zeggen dat alle waarschuwingen die verschijnen tijdens het instellen van internet moeten worden bevestigd door de beheerder van de pc. Bovendien kan de internetverbinding worden gemaakt met een speciale kabel of draadloos met behulp van een router.

Automatisch afstemmen

Als er een kabel moet worden gebruikt, moet deze met een speciale connector en connector op de netwerkkaart van de computer worden aangesloten. Er zijn twee verbindingsmethoden (zowel voor draadloze verbinding als voor verbinding via LAN-kabel), deze zijn: automatisch en handmatig. Om te beginnen moet u in de rechterbenedenhoek van het bureaubladscherm het monitorbeeld met een geel uitroepteken zoeken en er met de rechtermuisknop op klikken. Er verschijnt een contextmenu, waar u "Netwerkcentrum" moet selecteren. Er wordt een nieuw venster geopend, aan de linkerkant waarvan u "Adapterparameter wijzigen" moet selecteren. Er zou een snelkoppeling moeten zijn met de naam "Local Area Connection" en als er geen handtekening "Unidentified network" hieronder staat, betekent dit dat de netwerkadapter alle benodigde instellingen heeft ontvangen.

Handmatige instelling

Als u handmatige configuratie gebruikt of als de instellingen niet zijn ontvangen, moet u naar de "Eigenschappen" van deze verbinding gaan. Er verschijnt een venster met de verschillende componenten. U moet op de waarde "Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4)" klikken en vervolgens opnieuw op "Eigenschappen" klikken. Vervolgens moet u het vakje naast "Gebruik het volgende IP-adres" aanvinken om alle vijf velden in te vullen: "IP-adres", "Subnetmasker", "Standaardgateway" en DNS-serveradressen. Bevestig de actie en keer terug naar het "Netwerkcentrum". Selecteer het item "Maak en configureer een nieuwe verbinding of netwerk" en klik in het venster dat verschijnt op "Verbinden met internet".

Hier kunt u kiezen voor een draadloze verbinding of een kabelverbinding. Vervolgens moet u de "Netwerknaam" en het "Wachtwoord" invoeren die zijn gespecificeerd in de overeenkomst met de provider, evenals de naam instellen. Als alles klaar is in de rechter benedenhoek van het bureaublad, kun je met de monitor op de afbeelding klikken en het netwerk selecteren waarmee je verbinding wilt maken. Als alles correct is gedaan, zijn er geen verbindingsproblemen.

Aanbevolen: