Hoe Windows 7-pictogrammen Kleiner Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 7-pictogrammen Kleiner Te Maken
Hoe Windows 7-pictogrammen Kleiner Te Maken

Video: Hoe Windows 7-pictogrammen Kleiner Te Maken

Video: Hoe Windows 7-pictogrammen Kleiner Te Maken
Video: Kleine pictogrammen Start menu 2024, April
Anonim

Pictogrammen in Windows-besturingssystemen verwijzen naar grafische weergaven van bestanden, mappen, toepassingen of snelkoppelingen. Pictogrammen in Windows 7 zijn te vinden op de taakbalk, op het bureaublad, in het menu Start en in Windows Verkenner-vensters.

Hoe Windows 7-pictogrammen kleiner te maken
Hoe Windows 7-pictogrammen kleiner te maken

instructies:

Stap 1

Om de grootte van bureaubladpictogrammen in Windows 7 te wijzigen, sluit of minimaliseert u alle actieve toepassingen, geopende mappen en dialoogvensters. Om alle vensters tegelijk te minimaliseren, klikt u op de knop Alle vensters minimaliseren aan de rechterkant van de Windows-taakbalk.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop ergens op uw bureaublad dat vrij is van snelkoppelingen, map- en bestandspictogrammen, widgets en gadgets. Er verschijnt een contextmenu voor basisinstellingen op het bureaublad.

Stap 3

In het contextmenu dat wordt geopend, beweegt u de muiscursor over de regel "Bekijken". Er verschijnt een extra lijst met instellingen voor het uiterlijk en de weergave van bureaubladpictogrammen en gadgets.

Stap 4

Plaats in de lijst die verschijnt een vinkje tegenover de regel "Kleine pictogrammen" door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken. Daarna worden de pictogrammen van snelkoppelingen, mappen, bestanden en programma's die op het bureaublad worden weergegeven, klein.

Stap 5

Om de pictogrammen op de taakbalk te verkleinen, klikt u er eenmaal met de rechtermuisknop op. Het contextmenu voor de taakbalk en de instellingen van het startmenu worden geopend.

Stap 6

Selecteer in de lijst die verschijnt de regel "Eigenschappen" door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken. Het dialoogvenster Taakbalk en menu Start wordt geopend. Activeer in dit venster het tabblad "Taakbalk" door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken.

Stap 7

Vink in het gedeelte "Taakbalkdecoratie" van het geopende tabblad het vakje aan naast de regel "Kleine pictogrammen gebruiken" door eenmaal met de linkermuisknop op het lege vierkant naast de regel te klikken. Druk vervolgens achtereenvolgens op de knoppen "Toepassen" en "OK". De pictogrammen die beschikbaar zijn op de Windows-taakbalk worden kleiner.

Stap 8

Om kleine pictogrammen in Windows Verkenner-vensters te gebruiken, opent u een map (map) die pictogrammen van bestanden, submappen, toepassingen en snelkoppelingen bevat.

Stap 9

Klik eenmaal met de rechtermuisknop op de pictogramvrije viewport van het geopende venster. Het contextmenu voor de weergave-instellingen van de map wordt geopend.

Stap 10

In het menu dat verschijnt, beweegt u de muiscursor over de regel "Beeld" en selecteert u in de uitgevouwen sublijst de regel "Kleine pictogrammen". Daarna worden de pictogrammen die in de verkennervensters worden weergegeven klein.

Aanbevolen: