Hoe U Spam Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe U Spam Van Uw Computer Kunt Verwijderen
Hoe U Spam Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Spam Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Spam Van Uw Computer Kunt Verwijderen
Video: Gegijzeld door Ransomware! Wat nu? (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Soms, als u per ongeluk een gewetenloze site bezoekt, kunt u spam op uw computer krijgen in de vorm van een banner, meestal met pornografische inhoud, die het grootste deel van het browservenster in beslag neemt. Velen weten niet hoe ze van hem weg kunnen komen.

Antivirus helpt voorkomen dat spam binnenkomt
Antivirus helpt voorkomen dat spam binnenkomt

instructies:

Stap 1

De inscriptie op de banner geeft aan dat het verplicht is om een betaald SMS-bericht te sturen. Ik zal meteen voorbehoud maken dat het verzenden van een bericht niet tot resultaat zal leiden, behalve de verrijking van de oplichters. De banner zelf is niets meer dan een.dll-type bibliotheekbestand, dat zich in de system32-systeemmap bevindt. Om spam te verwijderen, moet u dit bestand lokaliseren en verwijderen. Voor deze:

Stap 2

Start Internet Explorer, zoek add-onbeheer in het menu "Service" en zoek naar een nieuwe add-on, die spam is. De naam kan van alles zijn, maar het bestand heeft in de regel een naam die lijkt op *** Lib.dll en alle tekens kunnen in de plaats van de sterretjes staan. Als er meerdere van dergelijke bestanden zijn, moet u de namen van elk ervan noteren.

Stap 3

Open het menu "Start" en start de zoekopdracht, waarbij we in het veld de naam van een van de bestanden invoeren. Het is belangrijk om de aanvullende zoekparameters niet te vergeten om zoeken in systeemmappen mogelijk te maken door het bijbehorende item aan te vinken.

Stap 4

Nadat het bestand is gevonden, moet het worden verwijderd. We verwijderen dus alle bestanden, herstarten Internet Explorer en zien een leeg scherm zonder banner.

Stap 5

Als u de Opera-browser gebruikt, zijn de stappen voor het verwijderen van spam iets anders. Druk op het menu Extra, selecteer daarin het item Voorkeuren. Klik in het geopende venster op Javascript-opties en zoek in het volgende venster naar het item Javascript-bestanden voor gebruikers, dat een inscriptie moet bevatten zoals "C: WINDOWSuscripts", wat het pad naar het bannerscript is. Open de map langs dit pad en verwijder alle bestanden met de.js-extensie ervan, u kunt ook de map verwijderen en vervolgens het item zelf verwijderen. Sluit daarna alle vensters door op de OK-knop te drukken. Start de opera opnieuw en zorg ervoor dat de banner verdwenen is.

Aanbevolen: