Hoe U Windows Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe U Windows Van Uw Computer Kunt Verwijderen
Hoe U Windows Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Windows Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2022, November
Anonim

Het Windows-besturingssysteem is op de overgrote meerderheid van de computers geïnstalleerd. Steeds meer computerbezitters laten het echter varen ten gunste van het open source Linux-besturingssysteem. Bij het installeren van Linux is de eerste vraag waarmee een pc-gebruiker wordt geconfronteerd, de kwestie van het verwijderen van Windows.

Hoe u Windows van uw computer kunt verwijderen
Hoe u Windows van uw computer kunt verwijderen

instructies:

Stap 1

Als je nog nooit met Linux hebt gewerkt, haast je dan niet om Windows te de-installeren - laat beide besturingssystemen tijdelijk naast elkaar op je computer bestaan. Maar als u vastbesloten bent om permanent van Windows af te komen, zijn er verschillende manieren om dit besturingssysteem te verwijderen.

Stap 2

De eenvoudigste en meest betrouwbare manier is om het programma Acronis Disk Director te gebruiken. Zoek de versie van het programma dat is gestart vanaf de cd bij het opstarten van het systeem. Met Acronis Disk Director kunt u niet alleen eenvoudig en snel Windows verwijderen, maar kunt u de schijf ook voorbereiden op het installeren van een ander besturingssysteem.

Stap 3

Plaats de cd met Acronis Disk Director in het station en start uw computer opnieuw op. Selecteer tijdens het opstarten van het systeem opstarten vanaf cd; op de meeste computers drukt u op F12 om het selectiemenu voor opstartapparaten weer te geven. Kies ervoor om op te starten vanaf cd. Nadat het cd-menu is geopend, start u Acronis Disk Director. Wanneer het programma start, selecteert u de handmatige modus in het dialoogvenster dat verschijnt.

Stap 4

Nadat u het programma hebt gestart, ziet u een venster met een lijst met beschikbare schijven op uw computer. Als u alleen Windows wilt verwijderen, klikt u op de schijf met het geïnstalleerde besturingssysteem en selecteert u vervolgens de optie "Formatteren" in het linkermenu. Klik op het geblokte vlagpictogram bovenaan het programmavenster en bevestig de bewerking. De schijf met het geïnstalleerde besturingssysteem wordt geformatteerd. Onthoud dat hierdoor alle bestanden op de schijf die worden geformatteerd worden verwijderd.

Stap 5

De noodzaak om de schijf te formatteren kan ook ontstaan ​​als u Windows 7 had en in plaats daarvan Windows XP wilt installeren. Als de schijf niet is geformatteerd, kunnen er problemen optreden tijdens de installatiefase van Windows XP. Om ze zeker te vermijden, selecteert u volledige opmaak in de programma-opties.

Stap 6

U kunt de Windows-schijf ook formatteren tijdens de installatiefase van een ander besturingssysteem. Als u bijvoorbeeld Windows XP rechtstreeks vanaf de cd installeert, ziet u een menu met de stations op uw systeem. In dit stadium kunt u de schijf formatteren waarop u het besturingssysteem gaat installeren.

Stap 7

U kunt Windows verwijderen van een ander geïnstalleerd besturingssysteem. Verwijder in dit geval gewoon de bestanden van het onnodige besturingssysteem en corrigeer het opstartrecord zodat het externe besturingssysteem niet in de lijst verschijnt wanneer de computer opstart.

Stap 8

Als je een laptop met Windows hebt gekocht en in plaats daarvan Linux wilt installeren (een veel voorkomende situatie), kan Windows worden verwijderd met de Linux-distributie die je installeert. Begin gewoon Linux op te starten vanaf de cd en selecteer het formatteren van de schijf in het bestandssysteemorganisatiemenu.

Populair per onderwerp