Pixels In Een Foto Verkleinen

Inhoudsopgave:

Pixels In Een Foto Verkleinen
Pixels In Een Foto Verkleinen

Video: Pixels In Een Foto Verkleinen

Video: Pixels In Een Foto Verkleinen
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, Mei
Anonim

Foto's moeten worden geoptimaliseerd om op internet te kunnen worden gepubliceerd. Anders wegen ze te veel en kunnen veel mensen problemen hebben met het downloaden en bekijken ervan. Om ervoor te zorgen dat de foto bij het verkleinen niet aan helderheid en kwaliteit verliest, moet u enkele regels kennen voor het optimaliseren en comprimeren van afbeeldingen voor internetpublicaties.

Pixels in een foto verkleinen
Pixels in een foto verkleinen

instructies:

Stap 1

Converteer of sla geen foto's op naar JPEG - dit formaat biedt niet voldoende compressie en u kunt een kleine foto van lage kwaliteit en groot formaat krijgen. Converteer de originele foto naar TIFF of PSD als je camera in RAW fotografeert. Als je een simpele camera hebt die direct in JPEG schiet, sla dan alle foto's op in TIFF- of PSD-formaat.

Stap 2

Open de foto in Photoshop en voer retouchering en kleurcorrectie uit, corrigeer de witbalans en pas indien nodig de helderheid en het contrast aan, elimineer ruisdefecten. Nadat u de foto hebt voorbereid voor verkleining, slaat u het origineel op in een aparte map en gaat u aan de slag met de kopie.

Stap 3

Om aan de slag te gaan, opent u het menu Afbeelding en stelt u in het gedeelte Afbeeldingsgrootte het gewenste fotoformaat in. Zoek het blok Pixelafmetingen in dit gedeelte en als uw foto horizontaal is, stelt u de breedte in op 800 pixels en voor verticale frames stelt u de hoogte in op 800 pixels. Zorg ervoor dat de foto is geschaald naar 100% en open het menu Filter.

Stap 4

Selecteer het gedeelte Verscherpen> Slim verscherpen en pas het filter toe op de foto door de volgende parameters in de instellingen in te stellen: Hoeveelheid: 300, Straal: 0,2 of Hoeveelheid: 100, Straal: 0,3. Bekijk de wijzigingen in de foto in het voorbeeldvenster. Als u tevreden bent met het resultaat, slaat u de afbeelding op.

Stap 5

Er is een complexere methode om een foto te verkleinen zonder kwaliteitsverlies, waarbij de verwerking van de foto gestart moet worden door deze om te zetten naar Lab. Open hiervoor het menu Afbeelding en selecteer de optie Mode> Lab Color.

Stap 6

Open daarna het gedeelte Afbeeldingsgrootte en stel in het blok Pixelafmetingen de breedte van de horizontale foto in op 3200 pixels en voor de verticale - de hoogte op 2400 pixels. Schaal de afbeelding tot 50% en selecteer Lichtheid in het palet Kanalen.

Stap 7

Open daarna het filtermenu en selecteer Verscherpen> Onscherp masker met de volgende parameters: Hoeveelheid: 150-300, Straal: 0,8-2, 0, Drempel: 15-30. Controleer op verhoogde beeldruis. Open het gedeelte Afbeeldingsgrootte opnieuw en stel de breedtewaarde in op 50%, keer dan terug naar de werkelijke schaal van de foto en selecteer het kanaal Lichtheid in het kanalenpalet, zoals in het vorige geval.

Stap 8

Open het filtermenu en selecteer de parameter Onscherp masker opnieuw, waarbij u alle waarden instelt op 50% van de vorige waarden. Pas een Blur-filter toe op kanaal A en pas vervolgens hetzelfde filter toe op kanaal B. Ga vervolgens naar het menu Afbeelding en kies Modus> RGB-kleur. Nadat u de foto weer naar RGB hebt geconverteerd, slaat u deze op.

Aanbevolen: