Een Foto Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies

Inhoudsopgave:

Een Foto Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies
Een Foto Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies

Video: Een Foto Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies

Video: Een Foto Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, Mei
Anonim

Wil je een mooie avatar voor jezelf maken, of een foto voor je blog bewerken, maar weet je niet hoe je de foto kunt verkleinen zonder kwaliteitsverlies? In dit geval moet u zich wenden tot afbeeldingseditors. Er zijn verschillende aangepaste beeldbewerkingsprogramma's waarmee u de afbeelding kunt verkleinen zonder de kwaliteit te verminderen. De meest bekende zijn IrfanView, Paint, Adobe Photoshop. Photoshop is het meest geschikt om dit probleem op te lossen.

Elke internetgebruiker zal jaloers zijn op de mogelijkheid om afbeeldingen correct te verkleinen
Elke internetgebruiker zal jaloers zijn op de mogelijkheid om afbeeldingen correct te verkleinen

Noodzakelijk

  • 1. De originele afbeelding is van voldoende grootte.
  • 2. Programmeer Adobe Photoshop.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding in Adobe Photoshop, in het menu "Bestand", klik op de knop "Openen", selecteer uw afbeelding.

Stap 2

Voordat u de afbeelding verkleint, moet u deze bewerken met het filter "Verscherpen". Selecteer het menu "Filter", zweef daar over "Verscherpen" en klik opnieuw op "Verscherpen".

Stap 3

Stel dat u de grootte van een afbeelding moet verkleinen tot 200 pixels breed. Om geen kwaliteit te verliezen, moet je deze eerst halveren (50%). Klik in het menu "Afbeelding" op de knop "Afbeeldingsgrootte", selecteer vervolgens in het veld dat verschijnt in de regel met de naam "Breedte" "percentage", stel het percentage in op 50 en klik op "OK". Het resultaat is een plaatje met een afmeting van pakweg 300x400 pixels.

Stap 4

Bewerk nu de afbeelding opnieuw met het filter "Verscherpen" op dezelfde manier als voorheen. Daarna moeten we de grootte verkleinen tot degene die we nodig hebben (200 pixels) door het menu "Afbeelding" - "Afbeeldingsgrootte" opnieuw te openen. Selecteer in de regel "Breedte" het item "pixels" en stel de grootte in op 200.

Stap 5

De laatste stap is om het filter "Onscherp masker" te gebruiken om de foto te verscherpen. Open hiervoor het contextmenu "Filter", selecteer "Verscherpen" en klik op "Onscherp masker". In het venster dat verschijnt, moet u waarden instellen voor drie parameters: "Bedrag", "Radius" en "Drempel". "Bedrag" betekent "vermogen", hoe hoger de waarde, hoe sterker de definitie (probeer eerst 50%). "Radius" definieert het gebied van toenemend contrast (set 1.0), en "Threshold" bewaakt het verschil tussen "aangrenzende" pixels (set 0).

Stap 6

Het blijft alleen om het resultaat op te slaan. Klik op de knop "Bestand" in het hoofdmenu en selecteer "Opslaan als". Schrijf de naam van het bestand en selecteer uit de lijst met gepresenteerde formaten degene die je nodig hebt (de meest veelzijdige is JPEG).

Aanbevolen: