Een Foto Verkleinen Voor Een Avatar

Inhoudsopgave:

Een Foto Verkleinen Voor Een Avatar
Een Foto Verkleinen Voor Een Avatar

Video: Een Foto Verkleinen Voor Een Avatar

Video: Een Foto Verkleinen Voor Een Avatar
Video: Hoe foto verkleinen voor avatar? 2024, April
Anonim

Soms is het een ontmoedigende taak om de enige foto te kiezen die het waard is om je avatar te zijn op een sociaal netwerk of forum. Bovendien kan het bij het selecteren van de afbeelding blijken dat, volgens de regels van de bron waarop je een account hebt aangemaakt, de avatargroottes beperkt zijn. U kunt de geselecteerde gebruikersafbeelding echter in elke grafische editor verkleinen.

Een foto verkleinen voor een avatar
Een foto verkleinen voor een avatar

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Maak in Photoshop een document in RGB-kleurmodus met de opgegeven afmetingen als geldig voor de foto van de gebruiker op de bron waar uw account is geregistreerd. Druk hiervoor op de sneltoets Ctrl + N.

Voer in het venster Nieuwe documentinstellingen een bestandsnaam in het veld Naam in. Selecteer rechts van de vakken Breedte en Hoogte Pixels in de vervolgkeuzelijst en voer numerieke waarden in voor de breedte en hoogte van de avatar. Voer in het veld Resolutie 72 in en selecteer RGB in de vervolgkeuzelijst Kleurmodus. Klik op de OK-knop.

Stap 2

Laad de foto waarvan je een avatar gaat maken in de editor. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door het afbeeldingsbestand met de muis naar het Photoshop-venster te slepen, maar u kunt ook de sneltoetsen Ctrl + O gebruiken.

Stap 3

Als het formaat van de geselecteerde foto veel groter is dan de avatar, verklein dan het formaat van de foto doormidden. Roep hiervoor het instellingenvenster op met de opdracht Afbeeldingsgrootte uit het menu Afbeelding. Selecteer de Percentage-eenheid in de vervolgkeuzelijst rechts van de velden Breedte en Hoogte in het paneel Documentgrootte. Selecteer de optie Bicubisch scherper in de vervolgkeuzelijst Afbeelding opnieuw samplen onder aan het voorkeurenvenster. Wijzig de Breedte en Hoogte van honderd in vijftig en klik op OK.

Stap 4

Selecteer het gereedschap Verplaatsen en gebruik het om de miniatuur naar het nieuwe documentvenster te slepen met de afmetingen van de avatar.

Stap 5

Als de afbeelding nog steeds groter is dan de afbeelding van de gebruiker, past u de afbeelding aan met de opdracht Schaal uit de groep Transformeren van het menu Bewerken. Om te voorkomen dat de afbeelding vervormt, klikt u op de knop Beeldverhouding behouden, die te zien is tussen de velden met de waarden van de breedte en hoogte van de afbeelding in het paneel onder het hoofdmenu. Voer een nieuwe waarde in een van deze velden in. In dit geval zou de tweede waarde automatisch moeten veranderen. Druk op de Enter-toets en controleer of de grootte van de afbeelding voldoende is gewijzigd. Als u tevreden bent met het transformatieresultaat, drukt u nogmaals op dezelfde toets.

Stap 6

Sla de avatar op met de opdracht Opslaan voor web in het menu Bestand. Als er op de bron waar uw account is geregistreerd, niet alleen beperkingen gelden voor de lineaire afmetingen van de avatar, maar ook voor de grootte in kilobytes, sla dan de geoptimaliseerde afbeelding op. Klik hiervoor op het tabblad 4-Up, selecteer de meest geschikte optie en klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: