Hoe De Grootte Van Een Foto In Paint Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Een Foto In Paint Te Verkleinen
Hoe De Grootte Van Een Foto In Paint Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van Een Foto In Paint Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van Een Foto In Paint Te Verkleinen
Video: foto verkleinen in Paint 2024, April
Anonim

Het Paint-programma, dat bij elk pakket van Windows OS wordt geleverd, is erg handig wanneer u de grootte van een foto wilt verkleinen. En hoe u dit doet, hangt af van hoe u de afbeelding precies moet verwerken: de kijkschaal wijzigen, bijsnijden of de bezette ruimte verkleinen.

Hoe de grootte van een foto in Paint te verkleinen
Hoe de grootte van een foto in Paint te verkleinen

instructies:

Stap 1

Open het bestand in Paint. Start hiervoor de applicatie zelf. Druk in het venster dat verschijnt op de knop linksboven in de vorm van een witte rechthoek op een blauwe achtergrond. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Openen" en zoek de gewenste afbeelding. Of zoek het bestand via de verkenner, selecteer het door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Openen met" en het subitem Paint in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Als u moet uitzoomen om een grote foto in het venster te laten passen, gebruikt u de schuifregelaar in de rechterbenedenhoek. Standaard staat deze op 100%, als u deze naar links verplaatst of op het "-"-pictogram klikt, verkleint u de grootte van de foto wanneer deze wordt bekeken in de helft van elke vorige schaal.

Stap 3

Als u een foto moet bijsnijden, bijv. verwijder overtollige delen, gebruik eerst de opdracht "Selecteren" op het tabblad "Home". Houd er rekening mee dat u de vorm van de selectie kunt kiezen. Open hiervoor het submenu van de opdracht "Selecteren" en activeer een van de opties daarin: "Rechthoekig gebied" of "Regio uit de vrije hand".

Stap 4

Selecteer vervolgens, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, het deel van de afbeelding dat u wilt behouden. Klik daarna op de opdracht "Bijsnijden" (naast "Selecteren"). Hierdoor blijft alleen het gebied binnen de selectie op het scherm staan. Deze bewerking verwijdert niet alleen onnodige delen van de afbeelding, maar vermindert ook het "gewicht" van het bestand.

Stap 5

Om het volume dat door de foto wordt ingenomen te verminderen, zonder onderdelen te verwijderen, gebruikt u de opdracht "Formaat wijzigen" (ook te vinden naast "Selecteren"). Na het activeren van de opdracht, ziet u een venster voor het instellen van wijzigingsparameters.

Stap 6

Zorg ervoor dat er een vinkje staat in het vak Verhoudingen beperken. Selecteer de belangrijkste berekeningsparameter: procent of pixels. Vul in het veld "Horizontaal" de gewenste waarde in, het veld "Verticaal" wordt automatisch ingevuld. Klik op OK om de nieuwe instellingen toe te passen.

Stap 7

Als u de bestandsgrootte moet verkleinen tot een bepaald "gewicht", bijvoorbeeld voor plaatsing op een website, kunt u de resulterende waarde controleren zonder Paint te verlaten. Om dit te doen, klikt u op de knop "Opslaan" en kijkt u naar het onderste informatiepaneel van het programma. Het geeft de huidige grootte van de afbeelding aan in pixels en in kilobytes (megabytes). Als het resulterende formaat nog steeds groot is, herhaalt u stap 5-6 opnieuw.

Aanbevolen: