Foto's Verkleinen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Foto's Verkleinen In Photoshop
Foto's Verkleinen In Photoshop

Video: Foto's Verkleinen In Photoshop

Video: Foto's Verkleinen In Photoshop
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, Mei
Anonim

We beheersen een van de eenvoudigste en meest veeleisende bewerkingen - we leren het formaat van een afbeelding in Adobe Photoshop te wijzigen.

Foto's verkleinen in Photoshop
Foto's verkleinen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Allereerst starten we het Adobe Photoshop-programma en openen we het bestand dat we nodig hebben. Dit doet u via het menu Bestand> Openen. We selecteren dit menu-item, zoeken het bestand dat we nodig hebben op de schijf, klikken erop met de muis en drukken op de OK-knop. Het bestand is geladen.

Nu moet je nadenken over wat de nieuwe grootte van onze afbeelding zou moeten zijn. Het hangt af van zijn verdere lot. Meestal kan een afbeelding worden getarget:

- voor het afdrukken op papier (in tijdschriften, kranten, enz.)

- voor publicatie op fotosites op internet

- voor technische behoeften - avatars, userpics maken, ze vastzetten als hulpmateriaal en illustraties bij artikelen, enz.

Afhankelijk van het doel kan de uiteindelijke grootte van de afbeelding op verschillende manieren worden berekend.

Stap 2

Meestal moet u een bestand voorbereiden om het per e-mail naar iemand te sturen of naar een website te uploaden. Dat wil zeggen, in de toekomst zal het nodig zijn om gewoon naar het beeld op het beeldscherm te kijken - het mag niet meer zijn dan de resolutie van een middelgroot scherm. De bepalende cijfers voor ons zijn dus de schermgrootte (ongeveer 1250 x 1000 pixels).

Zoek het item Afbeeldingsgrootte in het Photoshop-menu Afbeelding of druk op de toetsencombinatie Alt + Ctrl + I op het toetsenbord (dat wil zeggen, terwijl u alt="Afbeelding" en Control ingedrukt houdt, drukt u op de Latijnse I). Een venster met parameters voor de afbeeldingsgrootte wordt voor ons geopend.

In de Engelse versie van Photoshop ziet het er als volgt uit:

Foto's verkleinen in Photoshop
Foto's verkleinen in Photoshop

Stap 3

In de eerste twee velden zien we getallen die de grootte van de afbeelding bepalen. In dit geval is onze originele afbeelding 1999 bij 1332 pixels. Laten we zeggen dat we het moeten voorbereiden om het op onze LJ-pagina te plaatsen. De livejournal-tape beslaat in de regel 80% van de volledige breedte van het beeldscherm, dat wil zeggen dat het voor ons geen zin heeft om daar een foto op te hangen die deze breedte overschrijdt.

Voer 1000 pixels in het bovenste veld Breedte in. In dit geval werd de waarde van de hoogte (Hoogte) van de foto automatisch herberekend en wordt nu weergegeven als het getal 666. (Niets mystieks;)) Als dit niet is gebeurd, controleer dan voor het geval de optie-instellingen op de onderkant van het venster - er moet een vinkje staan tegenover de items Verhoudingen beperken (beeldverhouding opslaan) en Afbeelding opnieuw samplen. De verhoudingen worden niet geschonden, het beeld kan opnieuw worden berekend.

Druk op de OK-knop en kijk hoe de afbeelding iets kleiner is geworden.

We kunnen het op schijf opslaan met een nieuwe grootte en naam. Zoek het item Opslaan als in het menu Bestand en selecteer waar en met welke naam onze foto wordt opgeslagen.

Herinneren! Na het verkleinen van het bestand gaat informatie over het beeld verloren en vervormd (zelfs als het niet "met het oog" waarneembaar is). Herstel het dan terug - opnieuw kunt u het beeld met geen enkele technische middelen in volledige kwaliteit vergroten. Het wordt daarom sterk aanbevolen om het originele bestand onaangeroerd te laten en alle geconverteerde en verkleinde afbeeldingen op te slaan met een andere naam of op een andere plaats, zodat u altijd naar de originele bron kunt verwijzen. Je weet nooit waarom je deze foto over een jaar nodig hebt, en je zult natuurlijk erg beledigd zijn als je in plaats daarvan alleen een verkleinde vervormde kopie vindt.

Stap 4

Laten we het een beetje anders doen met de herberekening van de afbeeldingsparameters, als het ons doel is om het voor te bereiden voor afdrukken. Hier moet u uitgaan van het formaat van de afgedrukte illustratie. Laten we zeggen dat we weten dat het 5 cm hoog moet zijn. Maar hoe bepaal je hoeveel pixels er in deze vijf centimeter zitten?

Drukkers hebben hun eigen normen en meetsystemen. Traditioneel definiëren ze beeldverhoudingen in termen van een inch. Op verzoek van modern drukwerk moet een afbeelding van acceptabele kwaliteit worden gemaakt met een snelheid van 300 dpi (300 dpi, 300 pixel / inch). Dat wil zeggen, een vierkante inch-bij-inch afbeelding moet 300 pixels bij 300 pixels zijn. Maar we hoeven niet handmatig opnieuw te berekenen hoeveel inches in onze illustratie en hoeveel pixels het zal kosten, we zullen deze operatie op de schouders van automatisering plaatsen.

Ga naar het item Afbeeldingsgrootte van het menu Afbeelding (of, zoals we al weten, druk op de toetsencombinatie Alt + Ctrl + I op het toetsenbord). We zien een venster met parameters voor de afbeeldingsgrootte.

We vertalen ons imago naar een polygrafisch meetsysteem. Schakel het item Resample Image tijdelijk uit. Het beeld blijft intact. Stel nu in het veld Resolutie de parameter in die we nodig hebben op 300 pixel / inch. Daarna zijn we er zeker van dat de parameters van de hoogte en breedte van het document ons het werkelijke afdrukformaat van de afbeelding laten zien - in ons geval, als het bestand niet wordt verkleind, kan het worden afgedrukt met afmetingen van ongeveer 17 bij 11 cm Maar dit is voor ons niet nodig, de foto kan worden verkleind zonder een claim van zijkanten van printers. Om dit te doen, schakelt u het Resample Image-item uit en voert u de grootte van de afbeelding in die we nodig hebben in het daarvoor bestemde veld. We zien dat de breedte van de afbeelding proportioneel is veranderd, het document heeft nu een afmeting van 7,5 bij 5 centimeter en ook de grootte van de afbeelding in pixels is bekend geworden - 886 bij 591 pixels. OK.

Herinneren! Verschillende drukkerijen kunnen hun eigen eisen stellen aan de voorbereiding van afbeeldingen, dus overleg over de resolutie waarmee u de bestanden moet voorbereiden. Het zal zeer teleurstellend zijn als uw illustraties door technische onwetendheid als modderig, onduidelijk en vervormd op de pers uitkomen.

Foto's verkleinen in Photoshop
Foto's verkleinen in Photoshop

Stap 5

Er is ook nog een andere behoefte. Soms is de uiteindelijke grootte van de afbeelding precies bekend, bijvoorbeeld om een avatar te maken - 100 bij 100 pixels, en onze originele afbeelding is niet alleen veel groter, maar heeft ook totaal andere verhoudingen. Hoe hier verder te gaan?

Open de afbeelding en voer de volgende bewerking uit: zoek het menu-item Laag> Nieuw> Laag van achtergrond (Maak een laag van de achtergrond). Vervolgens stellen we de uiteindelijke grootte van de afbeelding in door naar het menu Afbeelding> Canvasgrootte te gaan - daar zien we twee velden met getallen, waarin we de waarden invoeren die we nodig hebben voor de breedte en hoogte van de toekomstige afbeelding (bijvoorbeeld 100 bij 100 pixels)

Dit is wat we hebben: door een klein venster is slechts een klein deel van het originele beeld zichtbaar, waarvan de randen buiten het gezichtsveld vallen en "niet passen" in het uiteindelijke formaat.

Foto's verkleinen in Photoshop
Foto's verkleinen in Photoshop

Stap 6

Druk op de toetscombinatie Ctrl + T (of zoek het item Vrije transformatie in het menu Bewerken) en verplaats de vierkante aanwijzers langs de hoeken van de laag, selecteer het benodigde fragment dat zichtbaar zal zijn in de uiteindelijke afbeelding (bij het slepen van de bedieningselementen, het wordt aanbevolen om de Shift-toets ingedrukt te houden - hierdoor kunnen de verhoudingen van de originele afbeelding behouden blijven). We bevestigen de wijzigingen met de Enter-toets.

Nadat de transformatie is voltooid, verwijdert u de onnodige informatie over de bijgesneden randen van de afbeelding uit het bestand - selecteer het item Afbeelding afvlakken in het menu Laag.

Sla de resulterende afbeelding op via het menu Bestand> Opslaan als

Aanbevolen: