Hoe RAM Correct Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Correct Te Installeren
Hoe RAM Correct Te Installeren

Video: Hoe RAM Correct Te Installeren

Video: Hoe RAM Correct Te Installeren
Video: How to Install RAM into a Desktop PC 2024, Mei
Anonim

Random access memory is iets zonder welke een computer niet kan functioneren. Moderne applicaties hebben steeds meer RAM nodig. U kunt de hoeveelheid RAM geleidelijk vergroten door extra geheugenstrips te plaatsen.

Hoe RAM correct te installeren
Hoe RAM correct te installeren

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Koppel uw computer los van het elektriciteitsnet. Koppel de stroom volledig en fysiek los door de stekker uit het stopcontact te halen. Open de systeemeenheid door de parkers van het achterpaneel van de behuizing los te draaien.

Stap 2

Leg de systeemeenheid op zijn kant om de interactie met de moederbordconnectoren te vergemakkelijken. Natuurlijk moet je het zo plaatsen dat je alle interne apparaten van de systeemeenheid kunt zien.

Stap 3

Zoek de RAM-connectoren op het moederbord. Ze bevinden zich meestal in de buurt van de processor, verder van de voeding van het chassis. Dit zijn meerdere lange uitstekende connectoren met toetsen langs de randen. Sleutels zijn kunststof plaatjes waarvan de uitsparingen samenvallen met de uitsparingen op de geheugenstrips.

Stap 4

Zorg ervoor dat er geen stofballen of andere vreemde voorwerpen in de connectoren zitten. Steek de geheugenstick in de allereerste onbezette sleuf. Houd tijdens het inbrengen de stang met beide handen aan de twee uiteinden vast en druk gelijkmatig, de toetsen moeten naar de zijkanten worden uitgespreid. De sleutels klikken vast in de randen van de sluiting wanneer u deze helemaal insteekt. Als een van hen het niet heeft bereikt, kunt u het handmatig binnenhalen. Met een lichte klik vallen de toetsen in de uitsparingen en houden de stang stevig op zijn plaats.

Stap 5

Het nieuwe geheugen wordt automatisch herkend door de computer, er is geen driverinstallatie nodig.

Aanbevolen: