Hoe Het Stuurprogramma Correct Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Stuurprogramma Correct Te Installeren?
Hoe Het Stuurprogramma Correct Te Installeren?

Video: Hoe Het Stuurprogramma Correct Te Installeren?

Video: Hoe Het Stuurprogramma Correct Te Installeren?
Video: Het stuurprogramma van de draadloze netwerkadapter opnieuw installeren via Apparaatbeheer in Windows 2024, Mei
Anonim

Door de stuurprogramma's te installeren, kan het systeem correct werken met de hardware die op de computer is aangesloten. Om fouten in het functioneren van het systeem en de werking van het apparaat te voorkomen, en om het optreden van softwarefouten uit te sluiten, moet u de installatieprocedure van het stuurprogramma zorgvuldig benaderen.

Hoe het stuurprogramma correct te installeren?
Hoe het stuurprogramma correct te installeren?

Chauffeur zoeken

Ongeacht de hardwareversie waarvoor u een stuurprogramma zoekt, u zult vanaf het begin een bijgewerkt stuurprogramma voor het apparaat moeten vinden. Het is het beste als dit stuurprogramma zich op de installatieschijf bevindt die bij de aankoop is geleverd.

Als de schijf ontbreekt, moet u het model van het apparaat achterhalen. Het kan op de doos worden afgedrukt of worden vermeld in de documentatie voor uw computer. U kunt ook de versie van de apparatuur achterhalen met behulp van de tools die in het systeem zijn ingebouwd. Ga naar het menu "Start" en klik met de rechtermuisknop op het item "Computer". Selecteer Eigenschappen en klik vervolgens aan de linkerkant van het venster op Apparaatbeheer. Zoek de naam van de hardware waarop u het stuurprogramma wilt installeren, ga vervolgens naar de officiële website van de fabrikant van het apparaat en zoek de juiste software.

In de regel bevinden alle stuurprogramma's zich in de sectie technische ondersteuning of downloads.

Het oude stuurprogramma verwijderen

Ga naar Apparaatbeheer en zoek de naam van het apparaat waarvoor je het stuurprogramma hebt gedownload. Klik daarna met de rechtermuisknop op de betreffende regel en selecteer "Eigenschappen". Ga naar het tabblad Verwijderen om de software te verwijderen. Bevestig de bewerking. Nadat het is gemaakt, worden de standaard Windows-stuurprogramma's geïnstalleerd of wordt het apparaat verwijderd (als ze ontbreken). Nu kunt u beginnen met het installeren van de driver.

Nieuwe stuurprogramma's voor videokaarten kunnen worden geïnstalleerd zonder het apparaat eerst van het systeem te verwijderen.

Driver installatie

Voer het eerder gedownloade bestand uit en volg de instructies die op het scherm verschijnen. Accepteer de voorwaarden van de licentieovereenkomst en wacht tot de bestanden zijn uitgepakt om het apparaat te laten werken. De bewerking kan enkele minuten duren, waarna u wordt gevraagd uw computer opnieuw op te starten. Sluit alle actieve programma's, sla uw werk op en start opnieuw op. Als het stuurprogramma correct is geïnstalleerd, wordt het apparaat in het systeem herkend en is het beschikbaar voor gebruik.

In sommige gevallen kan het systeem automatisch het juiste stuurprogramma bijwerken. Om dit te doen, hoeft u alleen maar op de knop "Bijwerken" te klikken en de juiste optie te selecteren.

Als de stuurprogramma's voor installatie niet als installatiebestand maar in archiefformaat worden geleverd, moet u in plaats van het apparaat uit het systeem te verwijderen het item "Update" selecteren door erop te klikken waarop u het pad naar de locatie van de gedownloade stuurprogramma's. Nadat u de bewerking hebt voltooid, start u uw computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: