Hoe Antivirus Correct Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Antivirus Correct Te Installeren
Hoe Antivirus Correct Te Installeren

Video: Hoe Antivirus Correct Te Installeren

Video: Hoe Antivirus Correct Te Installeren
Video: How to install Avast Free Antivirus on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Antivirus is een manier om computerinformatie te beschermen tegen malware. Dit programma is ontworpen om virale activiteit op uw computer te detecteren en te elimineren en om soortgelijke infecties in de toekomst te voorkomen.

Hoe een antivirusprogramma te installeren
Hoe een antivirusprogramma te installeren

instructies:

Stap 1

Tegenwoordig is antivirus de enige manier om het besturingssysteem te beschermen tegen virusaanvallen en de mogelijkheid om uw elektronisch geld en andere bankgegevens intact te houden. Een paar jaar geleden was het doel van virusaanvallen om simpelweg de computer te "bevriezen" of wijzigingen aan te brengen in de werking van programma's, maar tegenwoordig worden ze gebruikt om betalingsgegevens te stelen en betaalde sms-banners te installeren die de toegang tot het systeem volledig blokkeren. Om een antivirusprogramma te installeren dat geschikt is voor u, moet u eerst het doel van het gebruik ervan bepalen. Er zijn drie soorten antivirussen: handtekening, proactief en gecombineerd. Signature-programma's zijn ontworpen om het geïnstalleerde besturingssysteem te scannen en te desinfecteren, proactieve programma's zijn ontworpen om het binnendringen van ongewenste software te voorkomen, en gecombineerde programma's combineren beide functies met elkaar. Voor de meest effectieve bescherming wordt aanbevolen om de gecombineerde antivirus te installeren. Hoewel ze het systeem vaak overbelasten en gegevens iets langzamer verwerken dan normaal.

Stap 2

Bent u bereid te betalen om uw persoonsgegevens te beschermen? Er zijn gratis en betaalde antivirusprogramma's. Gratis kunnen gratis op internet worden gedownload via elk softwareportaal. Betaalde versies kunnen ook van internet worden gedownload en een speciale numerieke sleutel worden gekocht om ze te activeren, of ze kunnen worden gekocht bij een computerhardwarewinkel. De verkoper zal u bovendien adviseren en u helpen bij het kiezen van een specifiek programma.

Stap 3

Nadat u hebt besloten de antivirus zelf te installeren, bepaalt u de versie van uw besturingssysteem, in het bijzonder de "bit". Dit is de bitdiepte van getallen (gelijk aan 32 of 64 in moderne computers), die de mogelijkheden van de processor bepaalt. De meeste antivirusprogramma's zijn gemaakt in twee versies - respectievelijk voor 32- en 64-bits systemen. Het installeren van de verkeerde versie dreigt met problemen met het opstarten van de antivirus en de werking van het besturingssysteem. Zoek een compatibele versie van het programma.

Stap 4

Antivirus gedownload van internet heeft meestal de extensie.exe. Zo'n bestand wordt geopend door te dubbelklikken op de linkermuisknop en daarna automatisch geïnstalleerd. Antivirus dat in een winkel is gekocht, wordt meestal op een schijf opgenomen en nadat u de schijf in het cd-station hebt geplaatst, wordt er een menu voor u geopend. Selecteer in het menu het item "Installatie" of "Herstel" als deze antivirus eerder op de computer was geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u na de installatie uw antivirussoftware via internet bijwerkt - een up-to-date virusdatabase biedt een hogere mate van bescherming.

Aanbevolen: