Hoe De Hoeveelheid Systeemgeheugen Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeveelheid Systeemgeheugen Te Vergroten
Hoe De Hoeveelheid Systeemgeheugen Te Vergroten

Video: Hoe De Hoeveelheid Systeemgeheugen Te Vergroten

Video: Hoe De Hoeveelheid Systeemgeheugen Te Vergroten
Video: Zelf het werkgeheugen van uw computer uitbreiden | How to | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Systeemgeheugen en centrale verwerkingseenheid (CPU) bepalen grotendeels het totale vermogen van een computer. Als u de prestaties van uw pc wilt verbeteren, is een van de gemakkelijkste manieren om dit te bereiken, het toevoegen van systeemgeheugen. Dit kun je thuis doen.

Hoe de hoeveelheid systeemgeheugen te vergroten
Hoe de hoeveelheid systeemgeheugen te vergroten

Noodzakelijk

  • - CPUID CPU-Z-hulpprogramma;
  • - geheugenmodule.

instructies:

Stap 1

Voordat u systeemgeheugen toevoegt, moet u ervoor zorgen dat uw moederbord vrije slots heeft. Open het deksel van de systeemeenheid en kijk of er vrije DDR-slots zijn. U kunt hiervoor ook de instructies van het moederbord gebruiken. Maar deze informatie kan helpen als u weet hoeveel geheugenmodules er al zijn geïnstalleerd.

Stap 2

U kunt het hulpprogramma CPUID CPU-Z gebruiken. Hij weegt nogal wat en is gratis. Nadat u het hulpprogramma op uw computer hebt geïnstalleerd, voert u het uit. Ga naar het tabblad SPD. Klik op de pijl in de linkerbovenhoek. U ziet het aantal slots voor het aansluiten van systeemgeheugen.

Stap 3

Wanneer u een slotnummer selecteert, wordt informatie weergegeven over het type geheugenmodule dat is aangesloten. Onthoud of schrijf deze informatie op, aangezien u hetzelfde type geheugen moet installeren. Als u een slot heeft geselecteerd en het informatiescherm is leeg, dan is er geen geheugenmodule in geïnstalleerd. Zo kun je het vrije aantal slots berekenen.

Stap 4

Het hele proces van het installeren van systeemgeheugen is als volgt. Verwijder de kap van de systeemeenheid. Er is een vergrendeling aan elke kant van het DDR-slot. Laat deze vergrendelingen omlaag zakken. Op de geheugenstrips zit een sleutel, wat een speciaal slot betekent. Match deze sleutel met de sleutel op het moederbord. Oefen daarna een beetje druk uit, maar gebruik geen overmatige kracht. Er kan maar één juiste positie in een geheugenmodule zijn. De vergrendelingen langs de randen van de sleuf zullen de balk vastzetten. U zou een zwakke klik moeten horen, wat aangeeft dat de module is geïnstalleerd.

Stap 5

Na het installeren van het geheugen is het aan te raden om het deksel van de systeemeenheid niet meteen te sluiten, maar de computer aan te zetten en te controleren of de nieuw geïnstalleerde module in het systeem wordt weergegeven. Net nadat u zeker weet dat alles goed werkt, sluit u het deksel van de systeemeenheid.

Aanbevolen: