Hoe Het Systeemgeheugen Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeemgeheugen Te Vergroten
Hoe Het Systeemgeheugen Te Vergroten

Video: Hoe Het Systeemgeheugen Te Vergroten

Video: Hoe Het Systeemgeheugen Te Vergroten
Video: How to Increase RAM on Windows 10 (Complete Tutorial) 2024, Mei
Anonim

Wat is wisselbestand en virtueel geheugen? Een wisselbestand is een document op de harde schijf dat Windows gebruikt om gegevens op te slaan. Ze passen meestal niet in het systeemgeheugen. Systeemgeheugen is RAM, samen met het wisselbestand. Vaak stelt Windows zelf de optimale grootte van het systeemgeheugen in. Het is voldoende voor een verscheidenheid aan taken. Als er toepassingen op uw pc draaien die een grote hoeveelheid geheugen nodig hebben, dan kan het systeemgeheugen groter worden gemaakt.

Hoe het systeemgeheugen te vergroten
Hoe het systeemgeheugen te vergroten

Noodzakelijk

Computer, Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Klik hiervoor met de rechtermuisknop in het menu "Start" op "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen".

Stap 2

In het venster dat we de kolom "Systeemeigenschappen" zien. Vervolgens moet u naar het tabblad "Geavanceerd" gaan en op de knop "Opties" in het gedeelte "Prestaties" klikken.

Stap 3

Ga in het venster "Prestatie-instellingen" naar het tabblad "Geavanceerd" en druk op de knop "Wijzigen" in het gedeelte "Virtueel geheugen".

Stap 4

In het nieuwe venster "Virtueel geheugen" dat wordt geopend, hebben we de mogelijkheid om het wisselbestand te beheren.

Stap 5

Misschien hebt u de waarde ingesteld op "Systeem geselecteerde grootte". Dit wordt gebruikt om de grootte van het wisselbestand te wijzigen. U moet ook het station selecteren dat voor het wisselbestand zal worden gebruikt. Vervolgens moet u de waarde "Aangepast formaat" instellen.

Stap 6

Verder moet u in de velden "Initial size" en "Maximum size" de minimum- en maximumgrootte van het wisselbestand instellen.

Stap 7

Het wordt aanbevolen om de minimumgrootte zo in te stellen dat deze 1,5 keer zo groot is als uw RAM. Dit wordt beschreven in de sectie "Totale grootte van het wisselbestand op alle schijven". Als je 1 GB RAM hebt, moet je de minimumgrootte instellen op 1500 MB.

Stap 8

Het wordt ook aanbevolen om een enkele schijf te gebruiken die minder wordt geladen onder het wisselbestand. Het enige dat u niet kunt gebruiken, is het wisselbestand op de systeemschijf.

Stap 9

Om het wisselbestand van andere schijven te verwijderen, moet u een schijf in de lijst selecteren en de waarde "Geen wisselbestand" instellen. Na deze wijzigingen zal de computer sneller werken.

Aanbevolen: