Hoe De Hoeveelheid Videogeheugen Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeveelheid Videogeheugen Te Vergroten
Hoe De Hoeveelheid Videogeheugen Te Vergroten

Video: Hoe De Hoeveelheid Videogeheugen Te Vergroten

Video: Hoe De Hoeveelheid Videogeheugen Te Vergroten
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, Mei
Anonim

Voor bezitters van videokaarten en geïntegreerde oplossingen is de hoeveelheid beschikbaar videogeheugen vrij belangrijk. De maximaal mogelijke resolutie hangt ervan af en in games heeft het ook invloed op de kwaliteit van texturen en afbeeldingen in het algemeen. Daarom is het niet verwonderlijk dat veel gebruikers zich afvragen: hoe kan de hoeveelheid videogeheugen worden vergroot? Helaas is dit niet altijd mogelijk zonder de videokaart of het moederbord te vervangen (in het geval van een geïntegreerde oplossing).

Hoe de hoeveelheid videogeheugen te vergroten
Hoe de hoeveelheid videogeheugen te vergroten

Het is nodig

Computer, geïntegreerde of discrete grafische kaart, ATITool-software

instructies:

Stap 1

Er kunnen verschillende situaties zijn waarin er een gebrek aan videogeheugen is. Als je een videokaart in het moederbord hebt ingebouwd, kan de hoeveelheid geheugen die eraan is toegewezen in het BIOS worden gewijzigd. In de regel hebben geïntegreerde videokaarten geen eigen geheugen, maar gebruiken ze het RAM-geheugen van de computer. Het BIOS stelt in hoeveel geheugen de videokaart zal gebruiken. Verhoog daarom met een kleine hoeveelheid RAM op een pc de hoeveelheid videogeheugen niet op deze manier. Dit kan leiden tot trage computerprestaties.

Stap 2

Als u de hoeveelheid videogeheugen wilt wijzigen nadat u de computer hebt aangezet, opent u het BIOS. Druk hiervoor continu op de Del-toets. Zoek in het BIOS de sectie VRAM, VIDEO RAM of iets dergelijks. Ga erin door op Enter te drukken. Voer vervolgens in de betreffende regel de hoeveelheid videogeheugen in die u nodig heeft. Sluit het BIOS af door de instellingen op te slaan en start vervolgens uw pc opnieuw op. Daarna wordt de hoeveelheid geheugen vergroot.

Stap 3

Als je voor een discrete videokaart geen rekening houdt met verouderde modellen zoals 3Dfx Voodoo en S3 Trio, zal het helaas niet mogelijk zijn om de hoeveelheid videogeheugen te vergroten. U kunt de snelheid van de geheugenchips echter verhogen door de prestaties van de kaart in games te verbeteren. Er is een universeel hulpprogramma voor het overklokken van videokaarten - ATITool. Het is eenvoudig en handig voor beginnende gebruikers, ondersteunt Russisch.

Stap 4

Terwijl ATITool actief is, zoekt u het tabblad Overklokken en vervolgens Geheugensnelheid. Verhoog de geheugensnelheid door de schuifregelaar naar rechts te schuiven. Klik op OK om de instellingen op te slaan.

Stap 5

Om de functionaliteit van de nieuwe parameters te testen, klikt u in het ATITool-menu op 3D-venster openen. Het testen van de stabiliteit van de videokaart met de nieuwe instellingen zal beginnen. Wacht tot het proces is voltooid, wat tot twintig minuten kan duren. Kijk bij het controleren hoe de afbeelding er op het scherm uitziet. Als er vreemde stippen en vervormingen op verschijnen, hebt u de toegestane geheugensnelheid van de videokaart overschreden. Probeer de geselecteerde waarde te verlagen. Als de test succesvol is, betekent dit dat dergelijke instellingen werken en dat u kunt proberen het geheugen nog meer te overklokken. Nadat u de limiet van de videogeheugenfrequentie hebt bepaald waarbij de werking van de videokaart stabiel is, slaat u de wijzigingen op.

Aanbevolen: