Hoe De Hoeveelheid Videokaartgeheugen Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeveelheid Videokaartgeheugen Te Vergroten
Hoe De Hoeveelheid Videokaartgeheugen Te Vergroten

Video: Hoe De Hoeveelheid Videokaartgeheugen Te Vergroten

Video: Hoe De Hoeveelheid Videokaartgeheugen Te Vergroten
Video: RAM-geheugen in een moederbord plaatsen. 2024, Mei
Anonim

Moderne videogames vereisen een zeer krachtige computerconfiguratie. Het belangrijkste onderdeel voor videogames is de grafische kaart van de computer. De kracht van de videokaart is op zijn beurt weer afhankelijk van de snelheid van de processor van de videokaart, de hoeveelheid en snelheid van het geheugen. U kunt het geheugen alleen vergroten met geïntegreerde videokaarten. Maar er is een manier om de algehele videogeheugensnelheid te verhogen.

Hoe de hoeveelheid videokaartgeheugen te vergroten
Hoe de hoeveelheid videokaartgeheugen te vergroten

Het is nodig

Computer, videokaart, ATItool-programma

instructies:

Stap 1

Als je een geïntegreerde videokaart hebt, kun je de hoeveelheid geheugen in het BIOS vergroten. Houd er rekening mee dat geïntegreerde videokaarten helemaal geen eigen geheugen hebben en alle bronnen uit RAM worden gehaald. Als uw computer weinig RAM heeft, is het nutteloos om videogeheugen toe te voegen. Dit zal de algehele prestaties van het systeem verminderen.

Stap 2

Zet uw computer aan en druk continu op de Del-toets. U bevindt zich in het BIOS-menu. Zoek vervolgens naar de Video RAM-lijn. Selecteer het en druk op Enter. Er verschijnt een regel waar u kunt kiezen hoeveel geheugen de videokaart uit het RAM-geheugen inneemt. Selecteer de gewenste waarde. Sla de instellingen op in het BIOS. Nadat de computer opnieuw is opgestart, wordt de grafische kaart van de computer groter.

Stap 3

Als je een aparte discrete videokaart hebt geïnstalleerd, kan het videogeheugen van die kaart niet worden vergroot. In discrete videokaarten zijn geheugenchips geïnstalleerd, de hoeveelheid geheugen in dergelijke videokaarten is strikt vast. Maar dit betekent niet dat de geheugensnelheid in dergelijke videokaarten niet verhoogd kan worden.

Stap 4

Download het universele programma voor het overklokken van de geheugensnelheid van ATItool-videokaarten. Dit is het eenvoudigste en meest beginnersvriendelijke programma. Er is ondersteuning voor de Russische taal.

Stap 5

Start het ATItool-programma. Er verschijnt een venster met beschikbare acties. Selecteer het tabblad Overklokken in de lijst. Zoek het tabblad GEHEUGENKLOK. Houd er rekening mee dat de interface kan verschillen, afhankelijk van de versie van het programma. Als uw versie van het ATItool-programma volledig Russified is, kan hoogstwaarschijnlijk in plaats van MEMORY CLOCK "Geheugensnelheid" worden geschreven. Verplaats de schuifregelaar iets naar rechts. U zult zien dat de geheugensnelheidsscore iets is gestegen. Sla de instellingen op door op de OK-toets te drukken.

Stap 6

Nu heb je witte stippen nodig, wat betekent dat je de snelheid van de videokaart hebt overschreden. Volg dezelfde procedure, zet alleen de schuifregelaar op een lagere waarde. Als de test succesvol is, kan het geheugen op die frequentie werken. Je kunt nog meer proberen te overklokken.

Stap 7

Bepaal op deze manier de maximale geheugenfrequentie van de videokaart, waarbij het testen in het 3D-venster normaal verloopt, zonder vervorming. Als u de maximale bedrijfsfrequentie hebt bepaald, slaat u de instellingen op.

Aanbevolen: