Hoe U De Hoeveelheid RAM Op Uw Computer Kunt Vergroten

Hoe U De Hoeveelheid RAM Op Uw Computer Kunt Vergroten
Hoe U De Hoeveelheid RAM Op Uw Computer Kunt Vergroten

Video: Hoe U De Hoeveelheid RAM Op Uw Computer Kunt Vergroten

Video: Hoe U De Hoeveelheid RAM Op Uw Computer Kunt Vergroten
Video: How To Increase RAM of PC or Laptop at Zero Cost | Double Your PC RAM 100% With Proof 2020 | 2024, Mei
Anonim

Een gewone gebruiker kan de hoeveelheid RAM op een stationaire computer vergroten, als hij zich enkele subtiliteiten herinnert.

Hoe u zelf de hoeveelheid RAM op uw computer kunt vergroten
Hoe u zelf de hoeveelheid RAM op uw computer kunt vergroten

Waarom zou u de hoeveelheid RAM op uw computer moeten verhogen?

Helaas denken veel ontwikkelaars van besturingssystemen en software (programma's voor werk en games) helemaal niet aan optimalisatie, onthoud niet dat veel gebruikers niet de mogelijkheid hebben om constant de modernste "hardware" te kopen, zodat hun creaties kunnen " vertragen" … Om dit probleem gedeeltelijk op te lossen, moet u mogelijk de hoeveelheid RAM op uw computer vergroten.

Hoe koop je een geschikte geheugenstick?

Houd er bij de aanschaf van een geheugenstrip rekening mee dat verschillende soorten RAM niet voor elk moederbord geschikt zijn. Om de juiste geheugenstrip te selecteren, moet u in de documentatie zoeken naar de exacte modelnaam van het geïnstalleerde moederbord. Kijk naar de beschrijving van dit moederbordmodel op de website van de fabrikant, die zou moeten aangeven welk type geheugen geschikt is om te werken, evenals de maximaal mogelijke hoeveelheid geheugen die dit moederbord "ziet". Ook uit de beschrijving kunt u het aantal slots vinden voor het installeren van RAM.

Bepaal de hoeveelheid RAM die beschikbaar is op uw computer. Om dit te doen, zet u uw computer aan, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", selecteert u vervolgens "Eigenschappen", op het tabblad "Algemeen" en vindt u de totale hoeveelheid geïnstalleerd RAM-geheugen.

Uit de verkregen gegevens is het uw taak om het volume van de riem te berekenen die u gaat kopen (als er ten minste één slot voor RAM op het moederbord vrij is, hoeft u alleen maar de hoeveelheid geïnstalleerd RAM af te trekken van de maximaal mogelijke hoeveelheid RAM, anders moet u een van de kleinere strips verwijderen en in plaats daarvan een nieuwe balk instellen, waarvan het volume ook wordt berekend).

Verwijder na aanschaf van een nieuwe geheugenstrip de hoes van de hoes (afhankelijk van het model van de hoes kan deze volledig worden verwijderd, of het is mogelijk om alleen de hoes aan de zijkant te verwijderen). Bekijk goed hoe de bestaande geheugenstrip(s) worden geïnstalleerd. Leg er een nieuwe strip evenwijdig aan en steek deze in een lege gleuf. De geheugenstrip moet stevig in de connector passen, zodat de contacten niet zichtbaar zijn en de vergrendeling moet worden geactiveerd, die de strip bovendien in de connector houdt.

In onderstaand schema ziet u een voorbeeld van het verwisselen van de DDR2 geheugenstrip, maar het is helemaal niet nodig dat u ook over dit type geheugen beschikt, echter het uiterlijk van de RAM-slots en de geheugenstrips zelf is vergelijkbaar en u dient er ook rekening mee te houden rekening houden met de locatie van de inkepingen op de planken.

Hoe u zelf de hoeveelheid RAM op uw computer kunt vergroten
Hoe u zelf de hoeveelheid RAM op uw computer kunt vergroten

Als dit correct wordt gedaan, zal het bovenstaande tabblad meer geheugen weergeven dan voorheen.

Aanbevolen: