Hoe Het Klembord Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Klembord Te Bekijken
Hoe Het Klembord Te Bekijken

Video: Hoe Het Klembord Te Bekijken

Video: Hoe Het Klembord Te Bekijken
Video: Het klembord in Windows 10 + Klembordgeschiedenis 2024, April
Anonim

Een klembord is een gebied in RAM waar gegevens worden geschreven wanneer het wordt gekopieerd of verplaatst van de ene plaats naar de andere. De noodzaak om de inhoud te achterhalen ontstaat meestal wanneer er een vermoeden bestaat van virussen, wanneer informatie van derden wordt vastgelegd. Het is niet moeilijk om de buffer te bekijken.

Hoe het klembord te bekijken
Hoe het klembord te bekijken

instructies:

Stap 1

Om de inhoud van het klembord te controleren, kunt u speciale programma's gebruiken om gegevens ervan te onderscheppen, maar het is veel gemakkelijker om de standaardtools van het besturingssysteem te gebruiken.

Stap 2

Vul het klembord met wat informatie (voor een testcontrole). De eenvoudigste manier is om een teksteditor te openen en er een woord of zelfs meerdere in te schrijven.

Stap 3

Selecteer de getypte tekst met de linkermuisknop. Klik met de rechtermuisknop in het geselecteerde gebied om het contextmenu te openen, waarin u het item "Kopiëren" kunt gebruiken. Of u kunt de toetscombinatie Ctrl + C ("Kopiëren") gebruiken. Als gevolg hiervan wordt de tekst die u hebt getypt in de buffer ingevoerd.

Stap 4

Open het menu "Start" door op de knop met dezelfde naam op de taakbalk te klikken. Selecteer in het menu dat verschijnt de optie "Uitvoeren". Of gebruik de Win + R-toetscombinatie.

Stap 5

Typ de opdracht "clipbrd" in het venster dat verschijnt en druk op de Enter-toets. Als gevolg hiervan wordt een venster met de inhoud van het klembord voor u geopend.

Dit venster geeft de inhoud van de buffer in realtime weer. U kunt bijvoorbeeld op de PrtSc-toets drukken (om een schermafbeelding van het bureaublad te maken), en dan zult u zien dat de afbeelding van het bureaublad in het buffervenster wordt weergegeven.

Stap 6

Buffergegevens worden op dezelfde manier verwerkt als gewone bestanden - met behulp van de editor kunt u ze opslaan of eerder opgeslagen bestanden openen. Gebruik menu-items zoals "Bestand" - "Opslaan als" om gegevens van het klembord op te slaan in een speciaal bestand met de extensie ".clp".

Stap 7

Klik op de knop "Verwijderen" op de werkbalk (ziet eruit als een zwart kruis) van de gegevenseditor van het klembord, als u het geheugen van deze informatie wilt wissen.

Aanbevolen: