Hoe Het 1c-programma Te Registreren

Inhoudsopgave:

Hoe Het 1c-programma Te Registreren
Hoe Het 1c-programma Te Registreren

Video: Hoe Het 1c-programma Te Registreren

Video: Hoe Het 1c-programma Te Registreren
Video: HOE PROGRAMMEER JE ROBOT STOFZUIGER XIAOMI – UW TAAL PACK 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is het moeilijk om een bedrijf voor te stellen dat geen software zou gebruiken, of het nu voor boekhoudkundige of personeelsadministratie is, of om handels-, management- of productieactiviteiten te automatiseren. Ondanks het feit dat bijna elke organisatie te maken heeft met de kosten van het gebruik van software, roept de verantwoording van dergelijke kosten veel vragen en meningsverschillen op.

Hoe het 1c-programma te registreren
Hoe het 1c-programma te registreren

instructies:

Stap 1

Beschouw de kosten van aanschaf van het 1C: Enterprise computerprogramma als kosten voor gewone activiteiten. Een uitzondering is het geval als u het programma hebt gekocht onder een copyrightovereenkomst, die voorziet in de volledige overdracht van het recht op exclusief gebruik van de applicatie. Beschouw de verworven rechten dan als immateriële activa van de onderneming, conform de wetgeving.

Stap 2

Bepaal de gebruiksperiode van het softwareproduct in de activiteiten van de onderneming om de boekhoudprocedure voor het 1C: Enterprise-programma vast te stellen. De procedure voor het registreren van de kosten van aanschaf kan worden bepaald aan de hand van de voorwaarden van de betalingsovereenkomst. Als de betaling eenmalig wordt gedaan en dit een vast bedrag is, vermeld dit dan in de boekhouding als vooruitbetaalde kosten, volgens rekening 97 van de debet "Vooruitbetaalde kosten".

Stap 3

Schrijf het in de toekomst af als kosten, het moet tijdens de levensduur van het programma worden gedaan. Deze 1C boekhoudprocedure is vastgesteld door zowel de Belastingdienst als het Ministerie van Financiën en staat beschreven in de brief van het Ministerie van Financiën van 29 augustus 2003 nr. 04-02-05.

Stap 4

Registreer het programma als u het aanschaft op basis van een copyrightovereenkomst. Schrijf in zo'n situatie de kosten van aanschaf tijdens de looptijd van het contract af. Als de levensduur van de applicatie niet is gespecificeerd in de documenten die zijn gebruikt om de applicatie te kopen, installeer deze dan zelf, op basis van de geschatte levensduur van de applicatie.

Stap 5

Bepaal de kosten van aanschaf van "1C: Enterprise" in het geval van gebruik van het vereenvoudigde belastingstelsel als kosten voor het verwerven van exclusieve rechten of gebruiksrechten voor software. In beide gevallen kunnen kosten tegelijkertijd worden afgeschreven nadat is bevestigd dat de dienst is geleverd, evenals de betaling ervan. De spreiding van acquisitiekosten over meerdere perioden is niet geregeld in de fiscale wetgeving.

Aanbevolen: