Hoe Het Klembord Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Het Klembord Werkt
Hoe Het Klembord Werkt

Video: Hoe Het Klembord Werkt

Video: Hoe Het Klembord Werkt
Video: Het klembord in Windows 10 + Klembordgeschiedenis 2024, Mei
Anonim

Het klembord is een RAM-gebied dat wordt gebruikt voor tijdelijke opslag van gekopieerde of geknipte informatie, bedoeld om op een andere plaats te plakken.

Hoe het klembord werkt
Hoe het klembord werkt

instructies:

Stap 1

Het klembord wordt gebruikt bij het kopiëren, knippen en plakken van informatie. Dit proces wordt niet weergegeven op het scherm. Nadat u bijvoorbeeld een stuk tekst hebt geselecteerd met de commando's "Kopiëren" of "Knippen", kan het in een speciaal daarvoor bestemde geheugencel worden geplaatst en worden opgeslagen totdat het nodig is. Met het commando "Invoegen" kan het een onbeperkt aantal keren op een andere plaats worden geplaatst. Met behulp van het klembord kunt u gegevens van bijna elk formaat kopiëren: tekstdocumenten, geluid, afbeeldingen, enz. Deze gegevens kunnen door de meeste programma's voor Windows worden gelezen, dus het is mogelijk om gegevens over te dragen tussen volledig verschillende documenten en toepassingen.

Stap 2

U moet bijvoorbeeld tekst van internet naar een notitieblok kopiëren. Selecteer eerst het gewenste fragment in de browser. Gebruik de muis, houd de linkertoets aan het begin ingedrukt en sleep de cursor naar het einde van de tekst. Het fragment wordt in kleur gemarkeerd. Kopieer de selectie door met de rechtermuisknop te klikken en het gewenste item te selecteren in het menu dat wordt geopend of door de CTRL + C-toetscombinatie te gebruiken. De tekst past op het klembord. Open het notitieboek, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Plakken" of gebruik de CTRL + V-toetscombinatie. Het tekstfragment dat u nodig heeft, verschijnt op de notebookpagina, maar wordt niet van het klembord verwijderd en kan opnieuw in andere toepassingen worden geplakt. De informatie van het klembord bevindt zich in een speciaal geselecteerd bestand clipbrd.exe in de systeemmap C: / WINDOWS / system32.

Stap 3

Het nadeel van het systeemklembord is dat het niet meer dan één datablok bevat. De volgende keer dat u naar het klembord kopieert, wordt de oude informatie vervangen door de nieuwe. Als u veel verschillende passages van het ene document naar het andere moet overbrengen, moet u alle delen om de beurt kopiëren en plakken.

Aanbevolen: