Een Opstartbare Installatie Maken

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare Installatie Maken
Een Opstartbare Installatie Maken

Video: Een Opstartbare Installatie Maken

Video: Een Opstartbare Installatie Maken
Video: Opstartbare installatie USB stick maken van Windows 10 2024, April
Anonim

Met de komst van "memory sticks", evenals de beëindiging van de levering van koffers uitgerust met 3,5-inch schijven, die nu worden vervangen door "all-in-one" kaartlezers, werden gewone gebruikers geconfronteerd met vragen: hoe om op te starten, hoe maak je een opstartbare USB-flashdrive als het besturingssysteem plotseling niet meer werkt?

Een opstartbare installatie maken
Een opstartbare installatie maken

Noodzakelijk

pc

instructies:

Stap 1

We nemen een USB-stick (je kunt elk ander opslagapparaat gebruiken, zoals een SD-kaart), de grootte is niet minder dan 4GB. Sluit vervolgens aan op de USB-poort. Misschien moeten we de informatie erop opofferen. U kunt de informatie naar een lokale schijf van uw computer dumpen of een reservekopie van de gegevens naar een ander medium maken. Met informatietechnologie kunnen gegevens naar vele soorten media worden gekopieerd.

Stap 2

We starten de Windows XP / Windows Vista-opdrachtregel CMD. EXE. Deze opdracht wordt geproduceerd als computerbeheerder, dat wil zeggen dat u toegang tot de computer moet hebben.

Stap 3

We lanceren het standaard moderne schijfmediabeheerprogramma diskpart. U moet een tijdje wachten op de prompt DISKPART>.

Stap 4

We voeren de opdrachtlijstschijf uit. Deze opdracht geeft direct een lijst weer van alle schijven (geen partities) op uw computer. Vervolgens zoeken we daar naar onze USB-drive. Zoals je kunt zien, hebben we deze schijf 1.

Stap 5

We voeren het commando select disk # uit. Als u niet op de hoogte bent, dan is # het nummer van uw USB-station, dat we hebben gekregen door het vorige commando uit te voeren). In ons geval moet u select disk 1 gebruiken. Dit commando geeft diskpart aan, namelijk de factor dat alle voorwaartse bewerkingen op deze schijf zullen worden uitgevoerd.

Stap 6

We maken de opdracht schoon. Deze opdracht verwijdert zowel gegevens als partities op de schijf die u hebt geselecteerd). We voeren de opdracht create partition primary uit, waarmee u een nieuwe partitie op de schijf kunt maken. Laten we een opdracht maken selecteer partitie 1 - selecteer een partitie. Dit is het vereiste object voor actie. Vervolgens de opdracht Actief - laten we de sectie die we hebben geselecteerd actief maken.

Stap 7

Vervolgens geven we de opdracht toewijzen, dat wil zeggen, we zetten het proces van het verbinden van het apparaat aan, namelijk het ontvangen van symbolen voor de gemaakte partities (als de autostart-optie is ingeschakeld, verschijnt een venster alsof u zojuist een USB-station hebt aangesloten.

Stap 8

Afsluiten - we verlaten diskpart naar de opdrachtregel. Deze bewerking is erg belangrijk in een personal computer.

Stap 9

De USB-drive is klaar voor verder gebruik.

Aandacht. Laten we de distributie nemen die we hebben, namelijk Windows 7 / Windows Server 2008 R2, laten we zeggen op een dvd, geïnstalleerd in station G:

Stap 10

Voer in de opdrachtregel (niet in diskpart !!!), de volgende opdrachten uit:

1. Schrijf eerst G voor:

2. Schrijf vervolgens het commando cd / boot - ga naar de opstartmap van de distributiekit

3. En in de laatste fase voeren we het commando bootsect / nt60 I uit: - waarbij I: de brief is die we hebben ontvangen met de nieuw voorbereide USB-drive. Dit commando vervangt op schijf 4. I: bootloader-bestanden door die nodig zijn om Vista / Windows 7 op te starten.

Stap 11

De USB-stick is klaar. Kopieer alle bestanden van het standaard installatiepakket ernaartoe. U kunt zowel de standaard Windows Verkenner als de xcopy-opdrachten gebruiken. We laden de pc die we nodig hebben van de resulterende USB-drive, installeren Windows ervan.

Aanbevolen: