Pijlindicatoren Aansluiten

Inhoudsopgave:

Pijlindicatoren Aansluiten
Pijlindicatoren Aansluiten

Video: Pijlindicatoren Aansluiten

Video: Pijlindicatoren Aansluiten
Video: Как добавить стильные стрелки и стоп-сигнал в велосипед 2024, Mei
Anonim

Een van de soorten computermodding is de installatie van pijlindicatoren erop. Met deze apparaten kunt u het belastingsniveau op de harde schijf van de machine visueel in analoge vorm weergeven.

Pijlindicatoren aansluiten
Pijlindicatoren aansluiten

instructies:

Stap 1

Sluit het besturingssysteem af en schakel de computer vervolgens volledig uit.

Stap 2

Zorg ervoor dat de totale afbuigstroom van de meetklok niet groter is dan vijf milliampère en dat deze een magneto-elektrisch bewegend systeem gebruikt. Het is het beste om microampèremeters te gebruiken met een volledige afbuigstroom van 0,1 mA (100 μA).

Stap 3

Zoek de draad die naar de LED gaat die op het moederbord is aangesloten met de connector met het label "HDD LED". Koppel deze connector los van het bord nadat je hebt geschetst hoe het was aangesloten.

Stap 4

Pak de linker zijwand van de carrosserie. Markeer hierop de locatie van de meetklok zodat het mechanisme en de contactschroeven geen onderdelen van de machine raken wanneer de kap wordt teruggeplaatst.

Stap 5

Teken een omtrek van het indicatorgat op het deksel en knip vervolgens voorzichtig een gat langs deze omtrek.

Stap 6

Neem een trimmer van één megahm. Schakel deze in serie met het apparaat in. Zet er de maximale weerstand op. Sluit het circuit van het apparaat en de weerstand aan, let op de polariteit, parallel aan de "HDD LED". Isoleer de aansluitingen. Onthoud dat elk van de meterklemschroeven is uitgerust met twee moeren. Degenen die aan het lichaam grenzen, mogen in geen geval worden weggestuurd. Het apparaat kan beschadigd raken, en onomkeerbaar. Als er slechts één moer op de schroef zit, is de tweede verloren en moet deze worden toegevoegd.

Stap 7

Sluit de LED-connector weer aan op het moederbord.

Stap 8

Zet uw computer aan. Zorg er in ieder geval voor dat het vaak toegang heeft tot de harde schijf, zodat de bijbehorende LED bijna constant brandt.

Stap 9

Draai de trimmer langzaam totdat de pijl wordt afgebogen door de laatste schaalverdeling.

Stap 10

Zet uw computer uit. Wikkel elektrische tape aan alle kanten om de trimmer.

Stap 11

Sluit de systeemeenheid. Zorg ervoor dat de pijl meer afbuigt naarmate de belasting van de harde schijf toeneemt.

Aanbevolen: