Hoe Computercomponenten Te Kiezen En Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Computercomponenten Te Kiezen En Te Kopen?
Hoe Computercomponenten Te Kiezen En Te Kopen?

Video: Hoe Computercomponenten Te Kiezen En Te Kopen?

Video: Hoe Computercomponenten Te Kiezen En Te Kopen?
Video: Zijn Pre-built PC's veel duurder dan Custom-built PC's? Ik zocht het uit.. 2024, Mei
Anonim

Je hoort vaak dat een computer in onderdelen kopen veel goedkoper is dan een complete. Als u voor deze stap kiest, moet u weten hoe u componenten voor uw computer selecteert.

Hoe computercomponenten te kiezen en te kopen?
Hoe computercomponenten te kiezen en te kopen?

pc-accessoires

Om componenten voor uw computer te selecteren, moet u minimale kennis hebben en precies weten voor welke doeleinden de toekomstige pc zal worden gebruikt. Een computer kan specifiek voor games worden geassembleerd, maar het zal niet het goedkoopste plezier zijn, maar het kan voor werk zijn.

Hoe monteer ik een computer?

Misschien is het voor niemand een geheim dat moderne computerspellen behoorlijk veel van middelen eisen. Meestal is het deze factor die pc-gebruikers "dwingt" om hun apparaat te upgraden. Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een computer in onderdelen is de processor. De processor is een zeer belangrijk onderdeel dat de snelheid van de computer zelf verhoogt.

Ga je de computer alleen gebruiken voor het schrijven van teksten, dan is een processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz of meer heel geschikt. Bij het kiezen van een processor is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de klokfrequentie, evenals het aantal kernen. Mocht de computer meer worden gebruikt voor het werken met multimedia of games, dan is het noodzakelijk om een processor aan te schaffen met een kloksnelheid van minimaal 2 GHz en meerdere cores.

Nadat de processor is geselecteerd, moet u het RAM-geheugen selecteren. RAM heeft ook invloed op de snelheid van uw computer, wat betekent dat hoe groter het RAM-geheugen, hoe sneller uw computer zal werken. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten willekeurig toegankelijk geheugen. Dit zijn DDR I, DDR II en DDR III. In principe verschillen ze alleen in connectoren. Wat betreft de grootte zelf, deze kan ook anders zijn, maar het is het beste om minimaal 1 of 2 GB te kopen.

Het is erg belangrijk om een goede grafische kaart te kiezen. In principe verschillen ze alleen in de hoeveelheid geheugen. Tegenwoordig vind je in de winkel modellen met 2, 4 of 8 GB geheugen. Ga je meer op de computer spelen, dan kun je het beste een videokaart kopen met minimaal 4 GB. Dan moet je een harde schijf ophalen. De harde schijf heeft verschillende connectoren - SATA of IDE en heeft verschillende capaciteiten. Als u een enorme hoeveelheid informatie op uw computer wilt opslaan, moet u minimaal 1 TB kopen. Het laatste waar je op moet letten, is de voeding en de koeler die het hele systeem koelt.

Aanbevolen: