Hoe Alles Van Een USB-flashstation Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe Alles Van Een USB-flashstation Te Wissen
Hoe Alles Van Een USB-flashstation Te Wissen

Video: Hoe Alles Van Een USB-flashstation Te Wissen

Video: Hoe Alles Van Een USB-flashstation Te Wissen
Video: hoe werkt een USB stick 2024, Mei
Anonim

Ervaren gebruikers van pc's hebben misschien geen problemen met het verwijderen van informatie van een flashstation, maar voor beginners kan het een onoverkomelijk obstakel zijn.

Hoe alles van een USB-flashstation te wissen
Hoe alles van een USB-flashstation te wissen

Informatie verwijderen van een USB-flashstation

Er zijn veel verschillende manieren waarop u absoluut alle informatie van een flashstation kunt verwijderen. De eenvoudigste is bijvoorbeeld om een USB-stick in de computer te plaatsen, deze te openen, de benodigde fragmenten te selecteren en ze te verwijderen door op de Shift + Del-toetscombinatie te drukken. Opgemerkt moet worden dat een dergelijke procedure nog steeds de mogelijkheid biedt om verwijderde informatie te herstellen. Als alternatief kunt u uw USB-stick volledig formatteren. Om dit te doen, moet u het ook in uw computer plaatsen en openen. Vervolgens moet u met de rechtermuisknop op de vrije ruimte klikken en het item "Formaat" selecteren in het verschenen contextmenu. Daarna wordt een speciaal venster geopend waarin de gebruiker het meest geschikte type bestandssysteem (Fat32 of NTFS) en het type opmaak (volledige opmaak of snel) kan selecteren. Alleen volledige opmaak mag worden gebruikt om informatie te verwijderen. Na voltooiing van het proces wordt de flashdrive volledig gewist van alle gegevens.

Gegevens verwijderen van een flashstation met speciale software

Naast al het bovenstaande is het vermeldenswaard een andere optie - het vernietigen van programma's die niet alleen bestanden van een flashstation verwijderen, maar ook alle informatie ervan volledig wissen (zelfs niet zichtbaar voor de ogen van de gebruiker). Een van de slimste vertegenwoordigers van deze "fauna" is bijvoorbeeld de Eraser HDD-software. Het programma hoeft als zodanig niet te worden geïnstalleerd, dat wil zeggen dat de gebruiker het alleen hoeft te starten vanaf een snelkoppeling die zich op een externe schijf (of zelfs een andere flashdrive) kan bevinden. Met zijn hulp kunt u snel en gemakkelijk absoluut alle informatie verwijderen zonder de mogelijkheid van herstel (met behulp van standaard besturingssysteemtools blijft een dergelijke mogelijkheid bestaan).

Natuurlijk zijn er andere analogen, bijvoorbeeld Safe Erase 5. Met zijn hulp kan de gebruiker informatie van een USB-flashstation verwijderen met behulp van een van de zes methoden (bijvoorbeeld informatie 35 keer overschrijven). Helaas is het omgaan met dit programma niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Dit is te wijten aan verschillende aspecten: ten eerste is het programma volledig in het Engels en ten tweede is de interface een beetje verwarrend en daarom kunnen er kleine problemen optreden. Het programma zelf wordt betaald, maar gebruikers kunnen de testversie downloaden of een speciale tablet downloaden.

Aanbevolen: